Vodič

Kako razporediti pohištvo v prostoru?

Prostor vašega stanovanja lahko lično uredite ne glede na njegovo velikost, saj lahko vse prostore, tako majhne kot velike, s pravilno izbiro in postavitvijo pohištva uredite v udoben in funkcionalen prostor.

V kolikor je vaše stanovanje manjše, ga nikakor ne natlačite s preveč pohištva in dekoracije, pustite prostoru da diha. Manjši prostor bo prenatrpan deloval še manjši, z nekaj ključnimi kosi pohištva pa ga lahko optično celo povečate. V večjih prostorih je zaželeno ravno obratno, saj velik prazen prostor deluje preveč puristično in ne daje občutka domačnosti in udobja.

Opremite prostor predvsem glede na potrebe, ne samo glede na vaše želje. V vsakem prostoru naj bo en ključen kos pohištva, ki je osrednji element prostora in hkrati tudi najbolj izpostavljen.

Pri prostoru, ki služi več namenom hkrati, pazite, da daste poudarek tistemu, ki vam je pomembnejši. Prav tako se mora pohištvo v prostoru, ki ima več funkcij, stilistično ujemati, v primeru ločenih prostorov pa to ni nujno. Za večerna in dnevna druženja lahko tako izpostavite jedilnico, ki jo obogatite s kredenco ali vitrino, del prostora, ki nima posebne funkcije, lahko opremite z udobnim stolom, počivalnikom ali manjšim dvo/trosedom ter ga preuredite v umirjeni in eleganten dnevni prostor.

Če si želite spremeniti prostor, za začetek pričnite s premikanjem pohištva v prostoru, drugačna postavitev lahko v hipu spremeni prostor ter tudi njegovo namembnost. Del prostora, ki ostane prazen, lahko opremite z novim kosom pohištva, igrajte se in preizkušajte različne kombinacije.

Če želite bolj nekonvencionalno stanovanje postavite sedežno garnituro v središče prostora, takšna postavitev je najbolj praktična pri več namenskem prostoru. Novo podobo boste prostoru podelili še z izbrano dekoracijo, nikar pa ne pozabite na luči, saj v vseh prostorih delajo čudeže.

Trgovina "VonjNarave"
ZARA d.o.o

Več: http://www.vonjnarave.si/index.php/

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

52. MOS

10.09.2019 - 15.09.2019 Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Anketa

Moja hiša potrebuje