Vodič

Dekoriranje z vzorciVzorci so ena od najenostavnejših dekoracij, če želite v prostor vnesti malce razigranosti, živahnosti in ekstravagance. Pike, črte, karo,… izbira vzorcev je precejšnja, prav tako načinov, kako se lotiti dekodiranja stanovanja s temi vzorci in pa seveda barv.

Prostor lahko obogatite le z drobnimi poudarki tu in tam, na primer z blazino, vazo ali preprogo, razkošje in ekstravaganco pa dosežete s stenami odetimi v vzorčaste tapete ter vzorčastim pohištvom. Kakšen vzorec si naj izberete, je odvisno od tega, kakšen učinek želite doseči. Romantične duše boste verjetno posegle po vzorcu raznoraznih cvetlic, ljubitelji minimalističnega stila se boste najverjetneje zatekli k monokomatičnim geometrijskim vzorcem kot so pike, črte ali pepita vzorec, najbolj drzni pa se odločili za kolaž nešteto različnih vzorcev. Pri izbiri vzorcev se osredotočite predvsem na počutje, pomislite, kateri vzorci vas pomirjajo, ob katerih se ne počutite dobro in seveda, kako se bodo skladali z vašo obstoječo opremo ter dekoracijo.

Pri vedno bolj popularnem eklektičnem stilu se različni vzorci med seboj prepletajo in ustvarjajo svojevrstno harmonijo. Kako doseči tak učinek, kako uporabiti več različnih vzorcev hkrati je najlažje, če se tega lotite z barvno uskladitvijo. Ni nujno, da so vsi vzorci iste barve, pomembno je le, da so v isti barvni paleti. S kričečimi vzorci lahko prav tako dosežete eleganten učinek, če uporabite vzorce v naravnih ali pastelnih odtenkih s kovinskim sijajem.

In na koncu ne pozabite še razmerja. Veliki vzorci se najbolje obnesejo na velikih površinah kot so na primer stene, pregrinjala ali zavese, manjši vzorci pa bodo odlično delovali na vzglavnikih, malih kosih pohištva ali senčnik svetilke. Z vzorci lahko prostor spremenite tudi optično, z navpičnimi črtami boste ustvarili iluzijo višjega stanovanja, z vodoravnimi pa boste dosegli ravno obraten učinek. Predlagamo, da se izogibate psihedeličnim vzorcem, ki delujejo utrujajoče. Z vzorci lahko opredelite tudi sam stil vašega stanovanja ali prostora, nostalgični retro boste dosegli s črtami in pikami, cvetlični vzorci vas bodo popeljali na romantično popotovanje na deželo, živalski vzorci bodo v stanovanje vnesli malce eksotike in pridih bližnjega vzhoda, geometrijski vzorci se bodo najbolje pomešali s sodobnim stilom, damask pa bo prostor navdal z baročnim razkošjem.


 
Trgovina "VonjNarave"
ZARA d.o.o

Več: http://www.vonjnarave.si/index.php/

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog