Vodič

Vgradne omare 


Ne glede na to, ali imate v vašem stanovanju na voljo veliko ali malo prostora, ga je potrebno kar najbolje izkoristiti. To nam v veliki meri omogočajo vgradne omare, izdelane po meri, s katerimi lahko opremimo kateri koli prostor – in to tudi na takšen način, da se omar niti ne opazi.
 

Zakaj izbrati vgradne omare?


Vgradne omare so običajno stisnjene med dve steni, ki si stojita nasproti, omara pa se s hrbtiščem (ki je običajno odprto,) naslanja na tretjo steno. Poleg te najbolj klasične postavitve pa je možnih tudi nekaj drugačnih, o katerih vam bodo glede na obliko in mero prostora svetovali načrtovalci pri podjetjih, ki se ukvarjajo z izdelavo vgradnih omar – nenazadnje lahko vgradno omaro postavite tudi kotno.

Prilagodljivost vgradnih omar nam omogoča, da prostor kar najbolje izkoristimo. Vsak »mrtev prostor«, ki bi bil sicer neuporaben, z vgradno omaro zapremo vse od tal do stropa, s tem pa pridobimo obilico novega prostora za shranjevanje – tako vsakdanjih stvari kot tistih, ki jih uporabljamo zgolj občasno in jih nimamo kje skladiščiti (na primer smučarsko opremo).
 

Izvedba vgradne omare


Pri vgradnih omarah je najpomembnejše kakovostno ogrodje, ki bo skrbelo, da bo imela omara dolgo življenjsko dobo. Profili morajo biti močni, saj se v omarah pogosto nabere precej kilogramov stvari, in če bi prišlo do krivljenja profilov pod njihovo težo, bi omara postala neuporabna.

Poleg okovja se je treba odločiti tudi o notranji razporeditvi v vgradni omari. V omaro lahko umestimo police, drogove za obešanje, poleg tega pa tudi izvlečne predale, izvlečne košare ter specialna obešala, na primer za srajce, kravate ali specialne police za čevlje.

Kaj pa zunanjost? Ta je povsem prilagodljiva vašemu stanovanju oziroma vašemu okusu. Izbirate lahko med različnimi lesnimi dekorji in furnirji v najrazličnejših barvah, prav tako pa je zunanjost lahko porisana ali opremljena z ogledalom.

Kadar uporabljate veliko vgradno omaro namesto garderobne sobe, je vsekakor priporočljivo, da so vsaj ena od drsnih vrat opremljena z ogledalom, prav tako pa ni odveč, če poskrbite tudi za osvetlitev.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog