Vodič

Novoletna okrasitev doma

Bliža se novoletni čas, čas veselja in norčij. V dom to vzdušje prinesemo z različnimi okraski, ki ga naredijo drugačnega in bolj veselega. Novoletna smrečica je sestavni del skoraj vsakega doma, sobe pa je mogoče okrasiti tudi z drugim okrasjem. Okraski so lahko plastični, stekleni, leseni, iz testa (piškoti) ali papirja. Ponudba v trgovinah je velika, okraske pa lahko izdelamo tudi sami.

Stanovanje ali hišo lahko okrasimo na različne načine. Zagotovo so glavni element okraski, s katerimi okrasimo novoletno smrečico. Ta naj bo postavljena na vidnem mestu, tako da postane središče dnevne sobe. Smrečico lahko okrasimo z različnimi okraski. Danes prevladujejo plastični okraski kitajskega porekla, ki so relativno varni. Stekleni okraski so sicer lepši, vendar so krhki in se hitro razbijejo. Zato niso primerni za družine z majhnimi otroki.

Poleg plastičnih okraskov, ki so najcenejši, je na trgu mogoče dobiti tudi lesene in okraske, ki so izdelki domače obrti. Njihov videz je nekoliko drugačen, zato je tudi vzdušje v prostoru drugačno, nekoliko bolj naravno in prijetno. Je pa res, da takšni okraski običajno manj izstopajo.

Okraske lahko izdelamo tudi sami. Najlažje jih je izdelati iz papirja. Potrebujemo le papir, škarje, lepilo in nekaj domišljije. Ideje za okraske lahko dobimo tudi na internetu. Druga možnost je, da okraske izdelamo iz testa za piškote. Takšne okraske lahko ob koncu praznikov pojemo.

Dom pa lahko še drugače popestrimo, kot le z novoletno smrečico:
  • na sredino mize namestimo svež in bogat šopek rož ali božično ikebano;
  • na eno izmed sten ali po sobi napeljemo novoletne lučke;
  • pod strop obesimo smrekove veje, ki jih okrasimo;
  • po prostoru namestimo lepe svečnike s svečami;
  • izdelamo papirnate verige, ki jih napeljemo pod stropom;
  • na okna nalepimo papirnate snežinke.
Novoletna okrasitev doma naj bo plod želja in igra domišljije. Za slab mesec dni lahko stanovanje spremenimo pisani svet, ki nas bo za nekaj časa odtrgal od vsakodnevnih skrbi.


Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Anketa

Moja hiša potrebuje