Vodič

Hitra okrasitev doma za noč čarovnic 

Noč čarovnic je tudi pri nas vse bolj priljubljena, saj si želi marsikdo večer pred dnevom vseh svetih začiniti z malo otročje zabave. Praznik, ki je zaradi globalizacije k nam prišel predvsem iz ZDA, so nekdaj obeležili s svečkami v izrezljanih bučah, ki naj bi odganjale zle duhove, danes pa za noč čarovnic velja, da lahko dom okrasimo z vsemi strašljivimi podobami, ki se jih spomnimo: čarovnicami, okostnjaki, mumijami, duhovi, pajki in podobno. Najbolje jih je kombinirati z jesenskimi pridelki, nikoli pa ne smemo pozabiti na osvetljavo – noč čarovnic ima svoj pravi čar šele takrat, ko se stemni.

Največji ljubitelji noči čarovnic se priprav lotijo že nekaj tednov pred samim »praznikom«, saj lahko izvirna okrasitev doma zahteva veliko časa in dela. Večina pa se nas odloči za priprave skupaj z otroci (ki v noči čarovnic najbolj uživajo) šele v zadnjem trenutku. Vendar je tudi v tem primeru možno poskrbeti za zanimivo okrasitev. Potrebno se je le domisliti nečesa strašljivega in pri tem uporabiti prave barve: črno, oranžno in vijoličasto.
 


Parkirišče za čarovnice? Gotovo imate doma nekaj starih metel, ki jih lahko postavite pred vhodna vrata. Zraven postavite tablo, ki bo jasno povedala, da je parkirišče namenjeno le čarovniškim metlam. Vse ostale bo seveda odvlekel pajek! Tablo lahko izdelate tudi kar iz valovite lepenke, napis pa je lahko tudi ročno napisan s pomočjo čopiča in barv.
 

 

Tudi duhovi so lahko ekološko usmerjeni in se spoznajo na reciklažo plastike. Uporabite velike vreče za smeti, jih napolnite z odpadnim materialom in z barvami nanje narišite podobe duhov. Uporabite barve, ki so namenjene risanju na plastiko. Če uporabljate črne vreče za smeti, lahko obraze duhov izrežete tudi iz oranžne samolepilne folije ter jih na vreče nalepite.

 

 

Pred hišo lahko postavite klasično ptičje strašilo, ali pa ga preobrazite v nekoliko bolj grozljivo podobo. Potrebujete stojalo (dva lesena kola) in stara odpadna oblačila. Za obraz lahko uporabite staro pustno masko oziroma kupite v trgovini grozljivo masko za noč čarovnic, ali pa obraz izdelate iz blaga ali lepenke.
Tako kot v prejšnjem primeru je drugi okras tudi tu izdelan iz plastične vreče - oranžna vreča, polnjena z listjem, lahko služi kot buča.
 


Še ena ideja, ki vam ne bo vzela veliko časa (oziroma mnogo manj kor izrezovanje velike buče). Potrebujete lahko otroško žogo, staro rjuho, nekaj vrvice in debel črn flomaster ali črno folijo. Žogo položite na sredino rjuhe in jo vanjo zavežite. Če nameravate rjuho še uporabljati, nanjo nalepite iz folije izrezane oči in usta. Če je rjuha odpadna, lahko oči in usta narišete z barvo ali flomastrom, prav tako pa jo lahko ob robovih natrgate oziroma nacefrate. Duha s pomočjo vrvice obesite na veje drevesa ali na balkon.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog