Vodič

Kam z zlatnino in srebrnino

Vzdrževanje reda med nakitom, da je kos dostopen, ko ga potrebujemo, je izziv za še tako urejeno žensko. Na eno urejeno škatlo z nakitom jih odpade vsaj 10, ki so prava zmešnjava zavozlanih ogrlic, zapestnic, prstanov, igel (av!) in uhanov brez para. 
 

Škatla za srebrnino   

Babičini stari škatli za nakit, ki jo imate na podstrehi, ni para, če je žamet v notranjosti dovolj dobro ohranjen, da na njem lahko hranite srebrnino. Žamet namreč upočasni proces temnenja, v razdelke pa boste lično razvrstili nakit, zlasti ogrlice v praktične predalčke. Zunanjost škatle zloščite do sijaja in jo postavite na pisalno mizo kot okras.   


Tkanina za vezenje

Majhni kvadratni ostanki tkanine za vezenje so odlični za shranjevanje uhanov za preluknjana ušesa. Za vsak primer jih dajte v plastično vrečko, preden jih odložite v predal.


Kartoni za jajca in modli za ledeno kocko

Razdelki v kartonih za jajca in modli za ledene kocke so ravno pravšnji za ločeno in sistematično shranjevanje nakita, zlasti uhanov v parih. Kartone ali modle zložite v predal enega poleg drugega.


Stekleničke za zdravila

Ne zavrzite jih, ko so prazne; obarvana plastika in steklo sta dovolj prozorna, da boste videli njuno vsebino.


Obešalnik za uhane

Na obešalnik za krila pripnite odrezan pas starih hlačnih nogavic. Uhane potisnite skozi najlon in jih pripnite. Obešalnik obesite v omaro. Uhani bodo v parih in vedno na dosegu roke.


Stekleničke za začimbe

Dobro oprane stekleničke za začimbe uporabite za shranjevanje nakita. Majhne so, prozorne in primerne za shranjevanje uhanov v parih, prstanov, sponk in zapestnic ter verižic. Dajte jih v predal, in ko se boste odpravljali na pot, jih boste hitro zložili v kovček.

Več: http://www.emka.si/

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav, Založba Mladinska knjiga

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog