Vodič

Kako izkoristiti prostor pod stopnicami

Če v našem domu primanjkuje prostora, moramo elemente razporediti čim bolj racionalno, da bomo lahko prostor čim bolj izkoristili. Eno od mest, ki dostikrat ni izkoriščeno, je prostor pod stopnicami, ki ga lahko zapolnimo na mnogo načinov.

Shranjevanje oblačil in čevljev

Pod stopnicami lahko naredimo veliko omaro s policami, predali in kljukicami za shranjevanje debelih, zimskih oblačil, čevljev in drugih stvari, ki jih bomo na tak način zaščitili pred insekti in molji. Če imamo dovolj prostora, lahko v ta prostor shranimo tudi sesalec, športne naprave in podobno. Pod stopnicami torej lahko naredimo shrambo, v kateri lahko shranjujemo raznorazne predmete, za katere nikjer drugje ni prostora. Poskrbimo le, da pod stopnicami namestimo omaro (po možnosti po meri), da spravljeni predmeti ne bodo kazili našega doma.

Pralnica

Eden od načinov, kako lahko zapolnimo prostor pod stopnicami, je, da ga spremenimo v pralnico. Vanj shranimo pralni in sušilni stroj, in tako prihranimo veliko prostora npr. v kopalnici.

Prostor za študij ali delo

Pod stopnicami je navadno ravno dovolj prostora, da lahko postavimo manjšo pisalno mizo z računalnikom in stol. Ker bomo v tem prostoru popolnoma izolirani, nas pri študiju ne bodo zmotili razni moteči dejavniki (npr. televizija), zato bomo lahko bolj zbrano študirali ali delali. Dodajte vrata, če pa to ni možno pa ta prostor ločite vsaj z zaveso.

Knjižnica

Pod stopnicami si lahko ustvarimo tudi svojo lastno knjižnico. Tako bodo vse knjige na enem mestu in ne bodo ležale vsej hiši. Vgradimo police in na njih zložimo knjige, lahko jih tudi osvetlimo z manjšo svetilko. Če nam ostane še nekaj prostora, lahko zraven knjig naredimo še bralni prostor s sedežno garnituro in svetilko, kjer bomo v miru brali.

Igralnica za otroke

Otroci bodo navdušeni, če bodo imeli poseben prostor samo za igranje. Po tleh položimo mehko podlago, v škatle ali omarice shranimo igrače in prostor okrasimo s pisanimi barvami in otroškimi motivi.

Če imamo prostor pod stopnicami še neizkoriščen, dobro razmislimo, kakšen prostor bi nam najbolj ustrezal in na kakšen način ga bomo preuredili ter se lotimo dela.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog