Vodič

Pripravite popoln pogrinjek

Majhni šopki

Ko je vrt v polnem razcvetu, narežite manjše šopke in jih razvrstite v prazne kozarce za vlaganje, steklenice za vodo ali čiste lončke, v katerih je bila gorčica. Če imate dolgo jedilno mizo, jih postavite na sredino in ustvarite okras, ki ga vaši gostje zlepa ne bodo pozabili.

Naj barve popestrijo vaze

Cvetnemu aranžmaju pridajte drugo dimenzijo. V vodo, ki jo nalijete v prozorne steklene vaze, kanite nekaj kapljic barve za živila, da bo dekoracija še mikavnejša.

Tudi pločevinke so lepe

Nekateri proizvodi so na voljo v posebej lepih pločevinkah. Ko porabite vsebino, pločevinke uporabite za dekoracijo mize. V tri pločevinke postavite manjše lončke z zelenimi okrasnimi rastlinami različnih velikosti in jih razporedite na sredino mize.

Preizkusite višino
 
Preden pridejo gostje, preverite, ali ni morda dekoracija na mizi tako visoka, da bo gostom zakrivala pogled: mizo okrasite ter sedite na stol. Če vam najvišje rastline ali drugi deli dekoracije segajo više od obraza, jih skrajšajte.

Okvirčki za goste

Uporabite majhne okvirje za slike (ni treba, da so vsi enaki), ko boste pripravljali oznake za sedežni red. Če imate lepo pisavo, na kakovostni papir, ki se prilega okvirju, napišite ime vsakega gosta ali pa v računalniku poiščite ustrezno obliko črk in imena gostov natisnite. Vsak kos papirja potisnite v okvir.

Tudi različno se ujema

Kadar povabite na večerjo dobre prijatelje, z različnimi pogrinjki naredite mizo še presenetljivejšo in zanimivejšo - krožnik lepih pastelnih barv na eni strani in krožnik iz kitajskega porcelana s cvetličnim vzorcem na drugi. Pogrinjek ne bo samo izbran, ampak tudi spontana tema začetnega pogovora.

Uporabljajte babičino srebrnino

Minili so časi, ko smo srebrnino postavili na mizo samo ob posebnih priložnostih: uporabljajte jo pri večerjah in se spominjajte prijetne gospe. Ne belite si glave, če je nekoliko potemnela ... mizi bo vdahnila starinskost.

Več: http://www.emka.si/preproste-resitve-vsakdanjih-tezav/PR/133...

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav, Založba Mladinska knjiga

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog