Dom in oprema

Dom in oprema, pohištvo, gospodinjski aparati ...

Človek je pri ureditvi bivališč skozi vso zgodovino stremel k čim večjemu udobju bivanja. V začetkih so bile ureditve racionalne, saj so bila bivališča namenjena predvsem prenočevanju kasneje tudi prehranjevanju. Z razvojem civilizacije pa so se v bivališča selila tudi različna opravila. V starem veku bivališča niso bila le racionalno opremljena, temveč so velik poudarek dajali tudi okrasju in drugim elementom. V tem so prednjačili predvsem stari Rimljani, ki so znani po razkošno opremljenih vilah.

Danes morajo bivališča, pa naj gre za stanovanja ali hiše, izpolnjevati številne zahteve. Niso le mesto za prenočevanje in pripravo hrane. V njih opravljamo različna dela, ki zahtevajo različne naprave in pohištvo. Izbira ustreznega pohištva je ključnega pomena za udobno bivanje, ravno tako pa tudi ureditev prostorov. Z njihovim urejanjem se ukvarjajo številni strokovnjaki, ki skušajo upoštevati želje ljudi in izkoristiti vse možnosti, ki jih bivališče ponuja.

Jin in jang v prostoru

Jin in jang v prostoru

09.12.2020
Filozofija jina in janga govori o prepletu dveh nasprotujočih si polov, iz katerih se rojeva vse, kar obstaja. Ko govorimo o jinu in jangu v prostoru, govorimo predvsem o oblikah,...

Čiščenje pečice

Čiščenje pečice

06.12.2020
Nasveti za pravilno in učinkovito čiščenje kuhinjske pečice.

Novoletna okrasitev doma

Novoletna okrasitev doma

02.12.2020
Bliža se novoletni čas, čas veselja in norčij. V dom to vzdušje prinesemo z različnimi okraski, ki ga naredijo drugačnega in bolj veselega.

Uredimo dom tako, da nas bo v zimskem času spravljal v dobro voljo

Uredimo dom tako, da nas bo v zimskem času spravljal v dobro voljo

01.12.2020
Zima je običajno turoben čas. Po dolinah in kotlinah se pogosto vleče megla, dnevi so kratki in domov se pogosto vračamo v temi. Depresija...

Vgradnja straniščne školjke

Vgradnja straniščne školjke

29.07.2020
Pri gradnji ali prenovi kopalnice se srečamo z vse večjo izbiro različnih straniščnih školjk.

Posteljni okvir in vzmetne letve

Posteljni okvir in vzmetne letve

27.07.2020
Ko kupujete novo posteljo, je pomembno, da dobro uskladite posamezne dele. Za izbiro si morate vzeti čas in izbrano na vsak način preizkusiti.

Barve v domu

Barve v domu

26.07.2020
Shranite ostanke barv, polepšajte knjižne police, ozaljšajte okrasne letve, tapete premažite z lazuro, stari lestvi podaljšajte življenjsko dobo, vrtno pohištvo mavrično obarvajte.

Čiščenje majhnih kuhinjskih aparatov

Čiščenje majhnih kuhinjskih aparatov

19.07.2020
Kako očistite vaše najljubše kuhinjske aparate?

Pomivanje posode (tudi na roke)

Pomivanje posode (tudi na roke)

18.07.2020
Kdo pravi, da je ročno pomivanje posode težaško delo?

Vroči nasveti za čisto pečico

Vroči nasveti za čisto pečico

14.07.2020
Kuhinja je srce doma. A priznajmo si, lahko je tudi najbolj neurejen prostor v hiši. Morda ste se sprijaznili z mislijo, da je življenje pač takšno. Morda pa le ni.

Četrtletne analize cen nepremičnin Energetska izkaznica
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog