Majhna kopalnica

Majhno kopalnico lahko z nekaj truda in spremembami naredimo bolj prostorno in obenem funkcionalno.

Notranja oprema v majhni kopalnici naj bo večnamenska. Namesto kopalne kadi si omislimo le tuš, če pa finančno stanje to dopušča, pa tuš v kombinaciji s savno in masažnimi šobami. Namesto klasične kabine ogradimo tuš z eno ali dvema prosojnima steklenima stenama ali ploščama. Tako bo prostor videti bolj odprt in tuš ne bo deloval kot vsiljen element, ampak kot del prostora.

Racionalna rešitev za majhen prostor je tudi namestitev straniščne školjke v kombinaciji z bidejem. Prostor bo bolje izkoriščen, če si omislimo umivalnik z odlagalno površino in omarico v kompletu z umivalnikom. Veliko ogledalo v kompletu z omarico bo zelo uporabno, samo ogledalo pa bo dalo prostoru globino in sijaj. Izkoristimo prostor nad kotličkom in namestimo poličko za odlaganje. V kolikor imamo res zelo malo prostora in omarice ne zadostujejo, si za odlaganje brisač lahko omislimo manjšo omarico na koleščkih, ki jo lahko po potrebi premikamo po kopalnici. Nekaj prostora lahko pridobimo tudi, če klasična vrata zamenjamo z drsnimi.

Vse pohištvo v kopalnici naj bo čim bolj preprosto, funkcionalno in ravnih linij. Tla in stene naj bodo v svetlih in sijočih barvnih odtenkih. Vsako še tako majhno kopalnico lahko z enostavnimi, a premišljenimi potezami, na videz povečamo.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog