Stranišče in bide

Pri izbiri stranišča moramo upoštevati udobnost, stil in možnost vzdrževanja. Bolj udobni od standardnih okroglih straniščnih školjk so modeli s podaljšano okroglino. Sedalo naj bo vodoravne oblike. Na ta način se teža telesa enakomerno porazdeli po površini, kar nam zagotavlja udobnost pri sedenju. Pomembna pa je tudi višina sedala. Višina klasičnega stranišča je 35 cm, za višje osebe ali posameznike s hrbteničnimi težavami je ta višina do 44 cm.  

Stranišče in bide naj se oblikovno  in barvno skladata z ostalo sanitarno keramiko ter vodovodnimi armaturami. Izbiramo lahko med klasičnim dvodelnim modelom stranišča in med enojnim modelom.    

Razni robovi in drugi okrasni elementi na straniščni školjki ali bideju so lahko videti lepo, vendar so za čiščenje nepraktični. Čiste, ravne in gladke linije omogočajo lažje in boljše vzdrževanje. Viseča straniščna školjka in bide sta pritrjena na zid in omogočata boljšo higieno tal. Tudi bela straniščna školjka, ki se sklada s skoraj vsako barvno kombinacijo je lažja za vzdrževanje od barvne.    

Pri izbiri stranišča se odločimo med visečo straniščno školjko z odtokom v steno, kar pri izplakovanju povzroča manj hrupa, ali stoječo z odtokom v tla ter keramičnim kotličkom, ki je lahko obešen pod strop ali nad školjko.

Z malo denarja lahko staro stranišče obnovimo tako, da zamenjamo sedalo in pokrov z novim lesenim ali živahnim barvastim sedalom, ter na tak način poživimo celotno kopalnico.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog