Prha

Če je kopalnica prostorna in, če jo uporablja več družinskih članov, se odločimo za kopalno kad z ločenim prostorom za prhanje. Tako ne bomo čakali, če bo kopalna kad zasedena in se bomo lahko na hitro osvežili pod prho. 

Za majhne kopalnice je primerna kombinacija kadi in tuša. Največkrat je taka kopalna kad obdana z zidom z dveh ali treh strani. Če nimamo položenih keramičnih ploščic do vrha sten, moramo stene zaščititi pred vodo. Za varnejši občutek pri uporabi prhe na steno pritrdimo oprijemalo. Dno kopalne kadi ne sme biti drseče. Na odprtem delu kopalne kadi za zašito pred politjem vode namestimo v izbrani dolžini zaščitno stekleno steno ali zaveso iz primernega vodoodpornega materiala. Trajno nameščena steklena zaščita je sicer lepa na pogled in ne utesni prostora, obstaja pa možnost, da se razbije, pa tudi dostop v primeru čiščenja kadi ali kopanja otroka je otežen. Zato so zložljive zaščitne stene iz umetnih materialov ali zavese primernejša izbira.   

Če se večinoma prhamo in si redko ali nikoli ne vzamemo časa za kopanje, se raje odločimo za namestitev tuš kabine. Tudi poraba vode in energije je pri prhanju manjša.

Svoj prostor za prhanje si lahko uredimo na tri načine. Lahko kupimo kompletno montažno tuš kabino z že vgrajenimi funkcionalnimi dodatki, kot so poličke za milo in šampon in oprijemala. Kotni model tuš kabine zavzame veliko manj prostora kot pravokotni in je bolj primeren za manjše kopalnice.  

Lahko nabavimo kad za prhanje in posebne zaslone proti škropljenju, ki so lahko zavese ali pa celotna kabina, odvisno od prostora, ki nam je na razpolago.  

Tretja možnost pa je postavitev prhe v zidno nišo. Od kopalnice jo na sprednji strani ločimo z nižjim zidom, ki ne daje občutka zaprtosti prostora. Ker je prha iz treh strani obdana z zidom obloženim s keramiko, marmorjem ali umetno maso, je malo možnosti, da bi se voda razlivala po kopalnici. Druga možnost pa je, da  na sprednji del namestimo vrata iz stekla ali akrilne plastike.         V zadnjem času, ko so vedno bolj znani pozitivni učinki masaže telesa z vodnimi curki, se vse več ljudi odloča za  masažno prho, s sistemom ene ali več šob, ki so razporejene po celi dolžini telesa. Tako masažno prho lahko kombiniramo še s sistemom za paro, ki omogoča priročno savno. Para pregreje telo, pospeši krvni obtok, telo oskrbi s hranilnimi snovmi in kisikom in na splošno izboljša počutje.          
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog