Prestižne kopalnice

Prestižna kopalnica je odsev današnjega časa in načina življenja. Ni namenjena samo kopanju, ampak tudi sproščanju, druženju in, nenazadnje, tudi rekreaciji, če nam prostornost kopalnice to dopušča. S svojo opremo mora izražati našo osebnost, potrebe in želje.

Prestižna kopalnica je praviloma velika, prostorna, svetla, udobna in povezana z enim ali dvema spalnima prostoroma. Stil opreme, ki ga izberemo (moderen ali klasičen) naj bo v skladu s stilom opreme spalnega prostora. Na ta način bosta oba prostora delovala kot ena enota, ob enem pa bosta ohranila svoje osnovne značilnosti. Izbira barvnih tonov je stvar okusa. Modri in zeleni toni delujejo pomirjajoče, rumeni in rjavi toni pa toplo in harmonično. Tako lahko barvo, ki je prevladujoča v spalnici, uporabimo tudi za dekorativne dodatke v kopalnici ali obratno. Tudi enak stil zaves in slik v obeh prostorih bo pripomogel k lepšemu in bolj povezanemu videzu kopalnice in spalnice. Osnovni materiali, ki jih bomo uporabili, naj bodo topli, naravni materiali, ki so prijetni na otip in videz.

V osrednjem prostoru prestižne kopalnice naj bo nameščena večja kad z masažnimi šobami, masažna kopalna kad z vgrajeno glasbeno opremo ali celo manjši bazen. Tuš kabina s savno naj bo na eni strani, straniščna školjka pa na drugi strani širine kopalnice. Med seboj naj bosta ti enoti ločeni z zidom ali stekleno steno. Takšna razporeditev omogoča uporabo kopalnice več družinskim članom hkrati. Za še večjo intimnost, pa na oba ločena dela namestimo dekorativne zavese ali steklena vrata in ju na ta način ločimo od osrednjega dela. V bližini kopalne kadi ali masažne kopalne kadi, postavimo udoben oblazinjen ležalnik ali zofo, v stilu pohištva povezane spalnice. Po uporabi savne ali masažne kopeli se bomo na ležišču prepustili sanjarjenju in sproščanju. Lahkotna glasba pa bo še poglobila naše občutke. Kopalniške omarice oz. prostori, kjer hranimo brisače, kopalniške plašče in drugo kopalniško opremo, naj bodo vzidane in pokrite z zrcalnimi površinami različnih oblik, ki bodo še povečali prostor. Dvojni vgradni umivalnik s predalnikom naj bo nameščen pod zrcalne površine, če pa ima kopalnica dnevno svetlobo pa pod okno.

V primeru, da kopalnica nima dnevne svetlobe, naj bo prezračevanje povezano z vklopom luči pri vstopu v prostor. Dobro prezračevanje preprečuje pretirano rosenje, razvoj plesni in drugih mikroorganizmov.

Naravna svetloba kopalnici omogoča, da uživamo ob pogledu in vonju različnih okrasnih rastlin, ki jih dodamo kot dekoracijo. V kopalnici ne smejo manjkati dekorativne sveče, ki naredijo posebno vzdušje.

Hladna keramična tla lahko ogrevamo s talnim gretjem. Kljub temu, pa ne smejo manjkati dekorativne in kakovostne kopalniške preproge.

Ker pa je prestižna kopalnica lahko namenjena tudi rekreaciji ne sme manjkati tudi za to namenjena oprema, ki nam bo omogočila dnevno ohranjati fizično kondicijo in boljše počutje.

Res je, da je telefon v kopalnici praktičen in uporaben za nujne primere, če pa je le mogoče, se ob vstopu v kopalnico prepustimo samo razvajanju in odmislimo vsakdanje skrbi in težave.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog