Vprašanja - Dom in opremaAli lahko na en zračnik priključim dve napi?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kaj mislite o tem, da bi izpuh od nape spodnje etaže pripeljal na podstrešje in ga priklopil na izpuh od zgornje nape, tako da bi imel potem samo en zračnik za obe napi. Gre za hišo, kjer je ena kuhinja v pritličju, druga v mansardi nad spodnjo kuhinjo. Če je to pametna rešitev, na kaj je treba biti pozoren?

(Marko)


ODGOVOR:

Glede na to, da gre za izpuha od nape, ni nič narobe, če oba priključite v en zračnik. Drugače je to pri navadnih zračnikih, kjer se v takem primeru neprijetne vonjave lahko širijo iz enega v drugo nadstropje.

19.02.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog