Vodič

Vgradnja straniščne školjke

Pri gradnji ali prenovi kopalnice se srečamo z vse večjo izbiro različnih straniščnih školjk. Najpogostejše izbire so:

  • klasična samostoječa školjka;
  • viseča oziroma konzolna školjka;
  • školjka do tal in stene.

Še preden izberemo, kakšno školjko bomo imeli, moramo vedeti, ali imamo v svoji kopalnici talni ali zidni odtok. Lahko pa izberemo školjko, še preden so narejeni odtoki. Tako na podlagi tipa školjke naredimo želeno vrsto odtoka.

Vgradnja klasične samostoječe straniščne školjke

Pred vgradnjo moramo ploščice že imeti položene kar se da ravno. Preden se lotimo montaže, zapremo glavno pipo za vodo. Ker se školjke običajno pritrdijo z dvema vijakoma v tla (vsak na eni strani školjke), moramo v tla izvrtati luknje. Položaj lukenj določimo tako, da školjko postavimo na želeno mesto ter označimo luknje. Pri vrtanju moramo biti previdni, da ne poškodujemo ploščic.

Sedaj školjko položimo na želeno pozicijo. Preden jo dokončno pritrdimo v tla, jo na spodnji strani, kjer se bo stikala s ploščicami, premažemo s posebnim sanitarnim kitom, ter tako izravnamo možne neravnine ploščic. Školjko le še privijemo v tla in smo skoraj gotovi. Ostane nam samo še povezava odtočnega loka in odtočne cevi. Pri tem je priporočljiva uporaba usnja ali krpe, s katerim ovijemo cev, ter tako preprečimo manjše praske ali poškodbe, ki bi nastale pri uporabi klešč.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog