Vprašanja - Dom in opremaKako vzidati kopalno kad?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kako se pravilno vzida akrilno kotno kopalno kad? Ali se postavi oporni zid pri steni, jo postavi na lepilo, pozida čelo ... Kako je z mesti, kjer je kad ovalna? Ali se zapolni tudi tista mesta z npr. purpenom? Hvala.

(Gregor)


ODGOVOR:

Najenostavneje bo, če boste najprej pozidali oporni zid, čelo pa po tem, ko bo kad že vstavljena.

Če bi najprej pozidali čelo, potem votlih mest ne bi mogli zapolniti s purpenom, saj bi bila le ta težje dostopna.

Načeloma lahko okrogline, kjer bo med kadjo in steno ostal zrak, ostanejo tudi prazne (votle). Sredstva kot je purpen uporabljamo kot vrsto zvočne izolacije. Tako se izognemo, nekaterim neprijetnega, odmeva vode pri tuširanju.

06.07.2008 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog