Vodič

Pospravljena veža

Prostor za klobuk (in ključe)

Obešalnik za klobuke je najpriročnejši prostor za odlaganje jopičev, šalov, povodcev za pse, ključev in - oh, seveda! - klobukov. Če imate umetniško žilico in smisel za obdelovanje lesa, lahko odpadlo vejo z drevesa spremenite v umetniški obešalnik, ki ne bo samo uporaben, ampak tudi nekaj posebnega.

Obešalnik na vratih

Zravnajte žičnat obešalnik za plašče, ga s kljukicami za perilo spremenite v obešalnik in obesite na vrata garderobe. Namestite ga lahko tudi na notranjo stran kuhinjske omarice, da boste nanj obesili kuhinjske krpe.
1. Vrata izmerite in odrežite tolikšen kos žice, da bo na vsaki strani vrat ostalo 5-7 cm prostora.
2. Na sredino vrat privijte vijak z obročno glavo ter še na vsako stran vrat po enega. Skozi obročne glave napeljite žico ter jo s kleščami zavijte in pritrdite na zunanje obročne glave.
3. Na žico pripnite ščipalke za perilo ter z njimi pripnite rokavice, kape in druge manjše kose oblačil.

Košara za čevlje

Žrtvujte plastično košaro za perilo, a ne za oprano perilo, temveč za mokre čevlje. Postavite jo k vratom v veži in jo uporabite za odlaganje športnih čevljev, škornjev in drugih blatnih obuval. (Velika, plitva košara iz protja bi bila za oko sicer prijetnejša, toda plastično je veliko laže očistiti.) Da se bodo čevlji hitreje posušili, si pomagajte s predmetoma, ki ju zanesljivo imate v kuhinji: pekačem za piškote in rešetko. Pekač postavite k vratom v veži, nanj položite rešetko in že je nared podlaga za mokre čevlje, na kateri se bodo le-ti zaradi kroženja zraka hitreje posušili.

Naredite si pot

Če imate dostop do garaže skozi pralnico, se verjetno nič kaj radi ne zaletavate v nered, zlasti če je prostor ozek. Pot si lahko naredite prosto tako, da na steno nad pralnim strojem pritrdite plastična paletna zaboja. Vanju spravite pralni prašek in druge stvari, ki jih potrebujete pri pranju. Ne bodo vam več v napoto, hkrati pa jih boste imeli pri roki, ko jih boste potrebovali.

Stojalo za dežnike

Če imate visok, okrogel koš za odpadke, dvakrat premislite, preden ga vržete proč. Nekaj barve ali samolepilna tapeta ga bo spremenila v stojalo za dežnike v veži. Novo stojalo lahko kar drago, reciklirano pa vam bo služilo enako dobro. Vendar pozor: če je kovinsko, ga na notranji strani prelakirajte s prozornim lakom, da ne bo rjavelo.

Stojalo za CD-je v veži

Znebite se slike, ki vam nikoli ni bila všeč, in jo zamenjajte s čudom, s katerim boste ustvarili red, oziroma knjižnimi policami, ki so razdeljene na kvadrate. V vsak razdelek lahko shranite vsaj 10 CD-jev, družinski člani pa tam lahko hranijo ključe in mobilne telefone, ki bodo zjutraj takoj pri roki.

Več: http://www.emka.si/preproste-resitve-vsakdanjih-tezav/PR/133...

Vir: Preproste rešitve vsakdanjih težav, Založba Mladinska knjiga

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog