Vodič

Izkoristite prostor pod stopnicami
Če je vaš dom majhen, potem vas dejstvo, da morate prehodu iz enega nadstropja v drugo oziroma stopnicam nameniti kar nekaj kvadratnih metrov vsakega nadstropja, gotovo ne bo razveselilo. To pa še ne pomeni, da mora biti prostor, kjer se nahajajo stopnice, popolnoma neuporaben, saj lahko pod stopnicami uredite majhen uporaben kotiček.

Kadar je prostor pod stopnicami odprt v bivalni prostor, ga velja izkoristiti za več kot lončnico. Pod stopnicami lahko postavite tako police za odlaganje kot po meri narejeno knjižno omaro, prav tako pa je to lahko odličen bralni kotiček s prijetnim foteljem ali prostor za manjšo pisalno mizo, ki vam lahko služi za urejanje računov in druge dokumentacije. Tudi računalniški kotiček si lahko uredite. Miza z računalnikom in policami za knjige pod stopnicami seveda pomeni, da ne potrebujete dodatnega delovnega kabineta.

Tudi nižji prostor pod začetnim, nizkim delom stopnic, je možno izkoristiti. Tu lahko prav tako uredite police ali omaro za knjige, zgoščenke in podobno, ali pa celoten prostor zaprete in za vratci oziroma večjo loputo pustite prostor za shranjevanje špecerije, za spravljanje letnih stolov s terase, športne opreme in podobno. Prav tako pa lahko z manjšim prostorom pod stopnicami razveselite otroke – če poleg vratc naredite še okence in v notranjosti namestite luč, bo to lahko odlična notranja igralna hiška za mrzle dni.

Včasih je prostor pod stopnicami tako majhen in na videz nepraktičen, da marsikdo misli, da ga je nemogoče zapreti, saj v steno ne bi bilo možno vgraditi običajnih vrat. Takrat se je treba nekoliko znajti. Če namesto vrat prostor zaprete z roleto, bo ta vzela precej manj prostora. In pod stopnicami si lahko hitro uredite prostor za garderobo, ga izkoristite za shrambo ali pa tudi za namestitev pralnega in sušilnega stroja, ki bosta tako skrita pred očmi drugih in ne bosta zavzemala prostora v kopalnici.


Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog