Balkonske ograje

Balkonska ograja v prvi vrsti ščiti pred padci, poleg tega pa tudi dopolnjuje videz balkona in celotne hiše. Vzorec, barva in material ograje se morajo ujemati s fasado, saj tako lahko polepšajo celotno hišo. 

Balkonske ograje so lahko zidane ali montažne. Če se bomo odločili za montažne, moramo izbrati primeren material, saj so balkonske ograje izpostavljene vremenskim vplivom in morajo biti zato iz odpornih in kakovostnih materialov. Izbiramo lahko med lesom, kovino, kamnom in umetnimi masami, pri nas pa prevladujeta les in kovina.

Obliko in material ograje izberemo glede na arhitekturo celotne hiše. Če se želimo zaščititi pred zunanjimi pogledi, je najbolje, da izberemo zaprto vrsto ograje, če pa želimo kaj bolj živahnega, lahko izbiramo med različnimi vzorci, stebrički in deščicami. Ograjo lahko poudarimo tudi z barvo, ki poleg lepega videza daje ograji tudi dodatno zaščito.  

Tako kot stopniščne, imajo tudi balkonske ograje omejitve glede višine. V stanovanjskih objektih morajo biti visoke najmanj 100 cm, razdalja med vertikalnimi stebrički oziroma deščicami pa je lahko največ 12 cm. Te standarde moramo upoštevati, saj le tako lahko pred padcem zaščitimo sebe in otroke.

Če želimo balkonsko ograjo polepšati, lahko nanjo namestimo korito za rože, ki bodo polepšale celotno hišo.    

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog