Izolacija

Izolacija je pomemben dejavnik pri gradnji. Pravilno izdelana hidroizolacija, ki preprečuje vdor talne vlage, je pogoj za dolgo življenjsko dobo zgradbe. Ustrezna toplotna izolacija bo preprečevala izgube toplote v hladnem obdobju leta, s tem pa znatne prihranke pri porabi energije. Podobno velja poleti, ko se notranjost zgradbe ne bo pretirano segrevala.

Cena kakovostne izolacije v primerjavi s ceno celega objekta je razmeroma majhna, njen vpliv na udobnost objekta in prijetno bivanje v njem pa izredno velika. Če prištejemo še prihranek pri energiji, ki je pri dobro izoliranem objektu precejšen in s tem povezan okoljevarstveni dejavnik, je razumljivo, da je treba pri gradnji izolacij nameniti posebno pozornost.

Sanacija vlažnih sten

Sanacija vlažnih sten

Veliko se nas je že srečalo s problemom vlage v objektu. Sicer obstaja več vzrokov, zakaj imamo težave z vlago. Predstavljamo posledice in rešitve, kadar imamo opravka s kapilarnim...

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

Zvočno izolirajmo lesen pod in strop

Kar nekaj se nas pri prenovi starejših hiš sreča z lesenimi stropi. Leseni stropi so največkrat v zadnjem nadstropju in mejijo na neizkoriščeno podstrešje.

Balkon kot toplotni most

Balkon kot toplotni most

Vsi elementi, ki izstopajo iz stavbe, so toplotni mostovi. Balkoni, napušči, obzidave balkonov ipd. so elementi, skozi katere uhaja toplota iz prostorov in so zato mrzla območja...

Naravni izolacijski materiali

Naravni izolacijski materiali

Pregled najpogostejših naravnih izolacijskih materialov, ki jih lahko uporabljamo za izolacijo objektov.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog