Vprašanja - Izolacija
Število ustreznih rezultatov: 246
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Kako odpraviti napake na fasadi? (Anka)
Pri obnovi fasade smo ugotovili naslednje napake. Ob sončnem vremenu se na fasadi vidijo neravnine ter sidra (za izolacijo smo uporabili kameno volno debeline 10 cm). Zaključni sloj je silikonski. Zanima nas, zakaj je do tega prišlo? Izvajalec trdi, da nobena fasada ni 100 % ravna. Ali je možno naknadno odpraviti napake. Izvajalec predlaga, da se še enkrat fasada prekita, potem pa še nanese zaključni sloj. ... (SLONEP)
Kako urediti mansardo pod pločevinasto streho? (robi)
Za strešno kritino imamo pločevinasto streho s 3 cm izolacije in Alu folijo, podobna kritina kot Trimoterm, brez toplotnega mosta in ni podeskano. Urejal si bom mansardno stanovanje in me zanima, če lahko izolacijo stisnem do kritine in ali je potreben zračni kanal med izolacijo in kritino? Seveda bom dal med kritino in izolacijo paroprepustno folijo. ... (SLONEP)
Kako izolirati hišo iz kamna? (Meta)
Živimo v hiši na Gorenjskem zgrajeni iz kamna stari 200 let, zidovi so debeline 70 cm. Obnovili bi fasado in me zanima, koliko debelo izolacijo iz stiropora priporočate, če sploh? ... (SLONEP)
Ali je uporaba silikona na stikih v kopalnici obvezna? (Tanja)
V mansardi imam v novi kopalnici položeno keramiko, spodaj pa je knauf. Je res potrebno na stikih stene in tal namesto fugirne mase nanesti silikon? Sicer imamo "monta plato", zanima me, ali je v primeru običajne fugirne mase res možnost, da začne zamakati spodnje prostore? ... (SLONEP)
Kako hidroizolirati tla? (Uroš)
Pri obnovi starejše hiše sem odstranil tlake, ker imam namen zamenjati vso strojno in električno inštalacijo. Pri odstranitvi tlakov se je zraven odstranila tudi hidro izolacija. Sedaj me zanima, kako namestiti nazaj novo hidro izolacijo, da ne bo kasneje prišlo do vdora vlage v stene. ... (SLONEP)
Kako izvesti toplotno izolacijo na lesen pod? (miran)
Imamo lesen pod oziroma »tifelpod« namesto betonske plošče, to pomeni leseni hrastovi trami v dobrem stanju. Od spodaj navzgor so pritrjene deske in ometane. Zgoraj bi si naredil stanovanje. Kako naj izoliram pod v pravem postopku zaradi lesa. S čim naj izoliram? Na razpolago imam nekje 25 cm. ... (SLONEP)
Kako sanirati tla? (Božidar)
V starejši hiši želim sanirati tla v eni izmed sob v spodnjem prostoru. Sam niti ne vem kaj še pod sedaj položenem itisonom nahaja, kajti na nekaterih mestih je prišlo do rahlega udiranja. Odločil sem se, da sobo saniram, zato me zelo zanima, kaj mi priporočate za sanacijo tal? Postopek, ki bi bil kar najhitrejši in cenovno sprejemljiv? ... (SLONEP)
Kako hidroizolirati hišo v kanjonu? (U.)
Pripravljamo rekonstrukcijo hiše stare približno 5 let. Sestavljena je iz pritličja v katerem se nahaja klet, nad njo pa se nahaja še nadstropje ter podstrešni prostor. Problem obnove je stena, ki je pozidana na živo skalo. Ta stena je že v precej slabem stanju, saj jo rušita voda, vlaga in material, ki ga prinaša meteorna voda. Vse to priteče pod streho, do strešnega kolenčnega zidu. Naj omenim še, da se objekt nahaja v kanjonu ob reki, streha pa je enokapnica.... (SLONEP)
Kako izolirati kamnito hišo? (Andreja)
  Nameravamo obnoviti kamnito hišo. Hiša je locirana na Notranjskem. Zgrajena je leta 1940 in iz kamna. Je brez vsakršne izolacije. Nameravamo zamenjati streho, okna in fasado. Zato me zanima, kakšna izolacijska fasada najbolj ustreza na hiši, zgrajeni iz kamna. Naj povem, da je sedaj neka fasada gor oziroma samo omet. Kakšno izolacijo izbrati, da ne bo kasneje vlage v hiši. Ali je bolje kamena volna, ali stiropor, oz. kaj priporočate in koliko cm? Zidovi so sedaj debeli okrog 50-60 cm.    ... (SLONEP)
Ali naj naredimo zračenje lesenega stropa skozi zunanjo izolacijo? (Drago)
Pred kratkim sem v Kamniku kupil stanovanje v 4 stanovanjskem objektu. Objekt je iz leta 1942. Stanovanje je sicer v zelo dobrem stanju (obnovljene instalacije, talne obloge, stavbno pohištvo, ...), objekt pa ima zelo slabo fasado brez izolacije (stene debeline cca 50 cm). Opravili smo že hidroizolacijo temeljev, sedaj pa bi radi izolirali še fasado (15 cm stiropor). Zanima me, ali je zaradi lesenih stropov potrebna vgradnja "prezračevalnih kanalov"?... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati streho? (Branko)
Imamo mansardno stanovanje, ki je izolirano samo z 12 cm tervola, nato je 4 cm zračni most. Špirovci so podeskani. Na deskah je položen izotek in kot kritina je položena tegola. Ker pa na nekaj mestih streha zamaka, bi rad na tegolo položil izolacijo in seveda na novo pokril. Ali je to mogoče izvesti in na kakšen način in koliko bi moral dodati izolacije? ... (SLONEP)
Zakaj se pojavlja vlaga kljub izolaciji? (otelo)
V shrambi in WC imam na stropu mokroto in plesen kljub ECOSEAL izolaciji. Kje je napaka? ... (SLONEP)
Kakšna je primerna izolacija temeljne plošče? (Nevenka)
Spomladi bomo gradili hišo, odločili smo se za gradnjo nizkoenergijske hiše. V temeljno ploščo nameravamo dati 12 cm stirodur. Zanima me, če s to debelino izničimo toplotne mostove in kakšna je toplotna izguba pri 12 cm izolacije + 40 cm temeljev?... (SLONEP)
Kako meriti toplotne izgube? (Marko)
Zanima me, kako in kdo izvaja meritve izolativnosti oziroma izgube toplote hiše? Ali so takšne meritve zanesljive? ... (SLONEP)
Ali izolirati tla v kamniti hiši? (Andreja)
Hiša iz kamna, ki je zgrajena leta 1946, ima debelino zidov 60 cm. Hiša je podkletena. V pritličju v dnevni sobi ni plošče. Ploščo nameravamo narediti in položiti parket. Zdaj pa me zanima ali damo kakšno izolacijo pod parket ali ničesar. Hiša ni nič izolirana. Bomo pa zamenjali okna, kasneje streho ter zunaj fasado in izolirali celotno hišo. Ali lahko potem izoliramo pod parketom? Ali je isto, kot pri stropu, kjer je bolje da ne zaradi stika mrzle in tople stene oziroma posledične vlage. ... (SLONEP)
Izolacija fasade in podstrešja (Marko)
Kupili smo starejšo hišo, na kateri je bila narejena: - nova izolacijska fasada (8 cm stiropora z luknjicami in zaključni sloj fasade - mislim da Baumit); - podstrešje je izolirano po tleh s kameno volno debeline približno 20 cm; - zasteklitev je 3-slojna, PVC okna. Zanima me naslednje: - Ali je smotrno dodatno izolirati takšno fasado (ovoj) kot streho hiše? - Kako se lahko ugotovi, kolikšna je trenutna izolativnost U [W/m2K]? - Ali je smotrno dodatno izolirati podstrešje? Če da, kako - po tleh ali pod streho in s čim (kamena volna, steklena volna, ipd.)? - Kateri materiali za izolacijo fasade obstajajo? - Kateri materiali za izolacijo podstrešja obstajajo? ... (SLONEP)
Ali je potrebna izolacija stropa? (Andreja)
Imamo hišo, zgrajeno leta 1946 iz kamna. Debelina zidu je 60 cm. Hišo bomo obnovili - zamenjali okna, vrata. Hiša je podkletena, vendar je klet dvignjena. Torej ob vstopu v hišo imamo znotraj še nekaj stopnic, da pridemo v pritličje. Podstrešje ni ničesar. Trenutno bi radi obnovili spodnji del. Torej zamenjali okna in opremo. Zanima nas ali je potrebno izolirati strop in ali bo poraba ogrevanja kaj manjša? Naj omenim, da bomo podstrešje obnovili kasneje. Dali bomo estrihe (namesto plošče), tla izolirali, zamenjali streho ... Kasneje pa tudi fasado - torej izolacija celotne hiše z zunanje strani. Torej zanima me, ali je potrebno znotraj izolirati strope v pritličju, kjer bomo obnovili bivalne prostore ali bo dovolj kasneje izolirati tla v podstrešju in narediti zunanjo izolacijo. Naj pa omenim, da bomo izolirali tudi do temeljev (obkopali) - hidroizolacija. ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati hišo? (TARA)
Hiša je grajena s Košaki opeko, nato pa z zunanje strani oblepljena s 7-cm siporeksom. Med opeko in siporeksom je zračni prostor do 2 cm. Kako dodatno izolirati zunanje stene? V energetski pisarni so mi svetovali odstranitev siporeksa in na novo izolirati ali pa zračni prostor med opeko in siporeksom napolniti s purpenom ali podobnim materialom. ... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz na nadstrešku? (GapsoN)
Postavil sem lesen nadstrešek, ki sem ga pokril s kovinsko kritino. Zdaj pozimi opažam, da kondenz, ki nastane čez dan, kaplja na avto, kjer že čez dan zmrzne. Zanima me, kakšno toplotno izolacijo mi svetujete, da na naj položim pod obstoječo streho? Sam razmišljam o stiroporu debeline 4 - 5 cm. Ta debelina bi lepo sedla med letve, na katere je pritrjena streha. Je potem potrebno dodati še kakšno PVC folijo? Mi svetujete, da stiropor prilepim na streho? Ali naj raje s spodnje strani pribijem dodatne letve? Naj raje uporabim kaj drugega? ... (SLONEP)
Kako izvesti drenažo? (Matjaž)
10 let star objekt zgrajen v poševni teren (zadaj je klet pod zemljo) zaradi slabe hidroizolacije prepušča v kletnih prostorih vlago, ob močnejših nalivih pa pride v objekt tudi voda. Ker je objekt grajen na področju z močno podtalnico, me zanima način sanacije. Ali bi bilo smiselno napraviti zadaj škarpo in pustiti odkopano ali zasuti po sanaciji nazaj? Ali bi bilo smiselno zadaj dodatno izkopati enega ali dva zbiralnika za vodo, ki bi bila nivojsko niže od temeljev objekta? Ali bi bilo smiselno najeti arhitekta ali krajinskega arhitekta, da bi se izognili morebitnim neestetskim gradbenim rešitvam in če da, ali bi bil to arhitekt ali krajinski arhitekt? ... (SLONEP)
Kakšna je pravilna pozicija stiropora (Fasada)
Kupil sem starejšo hišo, na kateri je bila narejena nova fasada, kot izolacija je bil uporabljen stiropor. Ker na hiši opravljamo še nekatera druga obnovitvena dela in smo morali en del fasade popraviti. Mojstri, ki ta dela opravljajo, so me opozorili, da je stiropor, ki je uporabljen kot izolativni material na fasadi, obrnjen v napačno smer. Pravijo, da se bo na zunanji strani fasade začela kopičiti vlaga in da bo fasada v nekaj letih propadla. Zanima me ali je res pomembno na katero stran je bil stiropor položen? ... (SLONEP)
Kako pripraviti tla nad obokano kletjo? (Bojan iz Maribora)
V stari hiši, ki ima obokano klet in nasut pesek, želimo v pritličju izvesti suhomontažno podlago za kasnejšo namestitev ladijskega poda iz smrekovega lesa. Sprašujemo, kakšno nosilno podlago, izolacijo, (parno) zaporo je treba namestiti, da bi se v končni fazi nanjo namestil (pritrdil) smrekov ladijski pod? ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati klet? (Izolacija tal)
Imam bivalno urejeno površino v kletni etaži hiše. Imam problem, da imam slabo izolacijo pod tlemi (5 cm stiropora + estrih). Sedaj me zanima ali bi bilo možno to dodatno kako izolirati, da bi dosegel toplejši pod. Imam v mislih tudi odstraniti ploščice in me zanima ali obstaja kakšen tankoslojen razmaz (1-3 cm), da bi bil toplotno izolativen in na katerega lahko položim parket ali ploščice oziroma eventuelno talno gretje.... (SLONEP)
Izvedba toplotne izolacije samo na delu objekta (Uroš)
Živim v hiši zgrajeni leta 1840 (pritlični del) ter nadgrajeni leta 1970 (nadstropje). Spodnji del hiše je zgrajen iz kamna ter polne opeke, stene so debele 60 cm ter popolnoma brez kakršnekoli hidroizolacije (kapilarna vlaga). Med spodnjim in zgornjim delom hiše je betonska plošča. Zgornji del hiše je zgrajen iz votle opeke debeline 30 cm ter betonskih kvadrov. Hiša nima toplotne izolacije in je samo ometana (teranova). Ker trenutno živim le v zgornjem delu hiše, kjer sem že prenovil notranjost ter zamenjal okna, bi za zdaj izvedel toplotno izolacijo (stiropor EPS-F 12 cm) zgornjega dela hiše. Kasneje bi izoliral tudi spodnji del hiše, vendar moram najprej izvesti sanacijo temeljev, hidroizolacijo, injiciranje ... Skratka finančno ter tehnično zelo zahtevne postopke obnove, ki jih iz finančnih razlogov trenutno ne morem izvesti. Zanima me, če bo kapilarna vlaga iz spodnjega dela hiše vplivala na zgornji del hiše, ko bo ta toplotno izoliran. Ali naj pri izolaciji zgornjega dela hiše uporabim aluminijaste nosilne profile za stiropor ter ali bodo ti predstavljali toplotni most, ko bom kasneje izoliral tudi spodnji del hiše? Ali naj v toplotni ovoj zgornjega dela hiše vključim tudi betonsko ploščo med spodnjim ter zgornjim delom hiše. Kakšna toplotna izolacija bi bila primerna za spodnji del hiše, ko bo ta obnovljen? ... (SLONEP)
Kako odstraniti notranji omet? (Vesna)
Živim v 160 let stari hiši, ki je zgrajena še iz kamna. S špohtelnom drgnem stran omet. Ali je kakšen hitrejši način lupljenja sten? Kako to obnoviti in nanovo narediti lepo steno?... (SLONEP)
Izolacija kamnite hiše z notranje strani? (Andreja)
Imamo hišo iz leta 1940, ki je zgrajena iz kamna. Zid je debeline približno 60 cm in brez vsakršne izolacije. Zanima me, ali se splača izolirati zunanje stene znotraj, ali je boljše, da, ko bomo delali fasado (čez 5 let) izoliramo celotno zunanjo stran hiše toliko bolj? Mislila sem namreč, da bi sedaj za 5 let izolirala znotraj samo zunanje stene v spalnici, kopalnici in dnevni ter potem še zunaj, ko se bo delala fasada. Ali je to nesmiselno in se raje počaka, da se naredi fasada in se takrat izolira zunaj? ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog