Prenova in obnova

prenova in obnovaVsako nepremičnina z leti postane potrebna prenove. Bolj intenzivna je bila uporaba in manj so uporabniki pazili, prej bo potrebna prenove. Prenove so lahko različnega obsega. Lahko zgolj površinsko prenovimo, ko zamenjamo posamezne elemente (npr. parket, okna) ali pa temeljito, ko ostane nedotaknjen le skelet hiše. Od temeljitosti obnove so odvisni tudi stroški, ki lahko v najbolj ekstremnih primerih presežejo stroške enakovredne novogradnje.

Barvanje lesenih kuhinjskih omaric

Barvanje lesenih kuhinjskih omaric

08.12.2021
Kuhinjske omarice iz lesa lahko enostavno prebarvate - zdelo se vaam bo, da imate novo kuhinjo, vendar bo rešitev precej bolj poceni.

Rušenje zidu za "odprto" kuhinjo

Rušenje zidu za

26.11.2018
Kuhinja, povezana z dnevno sobo ali jedilnico, je videti bolj prostorna, zato želi marsikdo porušiti vmesni zid. Kdaj ga lahko porušimo in kdaj ne?

Življenje med gradnjo

Življenje med gradnjo

12.11.2018
Začetek prenove ali dozidave objekta je za pričakovati nekaj stresnih položajev. Izkušnje nam kažejo, da je govoriti o življenju pod gradnjo (oz. med

Kakovostna, energijsko smiselna obnova stavbe

Kakovostna, energijsko smiselna obnova stavbe

24.05.2018
Večina starejših stanovanjskih stavb je energijsko potratnih. Zaradi tega je treba povečati energijsko učinkovitost stavb in zmanjšati rabo energije v stavbah....

Zamakanje vode v stanovanjih

Zamakanje vode v stanovanjih

07.04.2018
Najhujše okvare se dogodijo na dotrajanih vodovodnih in odtočnih ceveh.

Četrtletne analize cen nepremičnin Energetska izkaznica
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog