Vodič

Življenje med gradnjo

Ob začetku prenove ali dozidave objekta je za pričakovati nekaj stresnih položajev. Izkušnje nam kažejo, da je govoriti o življenju pod gradnjo (oz. med gradnjo) lažje, kot pa dejansko živeti. Že sama misel na končni izdelek, seveda uporabljena kot motivacija, nam pomaga preživeti krizne trenutke.

Z delavci, ki bodo delali v vašem domu, zgradite odnos medsebojnega spoštovanja. Pri tem vam bo v veliko pomoč, če si boste zapomnili njihova imena. Vaša prizadevanja bodo delavci cenili, kar je na dolgi rok samo v dobro vam in vašemu domu. V primeru, da bodo dela posegla tudi v vaš osebni prostor, vam priporočamo, da napišete spisek osnovnih hišnih pravil, da se izognete dodatnim nevšečnostim in dodatnemu stresu.

Seveda je namen tega, da ko niste in tudi nočete biti v napoto delavcem pri njihovem delu, preprečite njihovo "vpadanje” v vaš življenjski prostor, ritem, …, saj je konec koncev vaš dom. Še posebej pripravite otroke na projekt in na možne motnje, ki se bodo zgodile. In ne pozabite odstraniti domačih živali iz delovnega okolja.

Ne obotavljajte se spregovoriti takoj, ko nastane problem – kasnejše pritožbe (največkrat po končanem delu) so nekoristne za vse prizadete strani.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog