Vprašanja - Pred prenovo
Število ustreznih rezultatov: 137
Stran: 1 2 3 4 5 ...
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Ali potrebujemo gradbeno dovoljenje za ureditev mansarde z zunanjim vhodom? (Sigismund)
Pozdravljeni! Z dekletom se odločava za skupno življenje pri njej doma. Svoje prostore bi si lahko uredila v zgornjem nadstropju (mansarda). Želela pa bi si zgraditi stopnice za lasten vhod in nadstrešek nad stopnicam (stopnice bodo potekale ob steni hiše). Prav tako bi rada naredila nad obstoječem vhodom nadstrešek v velikosti približno 1,5m X 2m, s katerim bi pridobila v zgornjem nadstropju nekaj prepotrebnega prostora za povečanje kopalnice. Ali morava za ta dela, ki sem jih navedel, zaprositi za gradbeno dovoljenje oziroma urediti kakšne druge papirje. ... (SLONEP)
Prenova hiše in potrebna soglasja? (Meta)
Odločamo se za obnovo starejše vezane hiše. Zanima me, če potrebujemo soglasje sosedov tudi če se dimenzije objekta in njegovega zunanjega videza po prenovi ne bosta spremenila; načrtujemo namreč popravilo strehe vključno z menjavo strešne konstrukcije in menjavo oken. Hvala za pojasnila! ... (SLONEP)
Ali je za gradnjo frčade potrebno soglasje sosede? (roža)
Zanima me, ali potrebujem pisno soglasje soseda, če delam frčado. Hiša je namreč 1 meter stran od sosedovega zemljišča. ... (SLONEP)
Katera dokumentacija je potrebna za porušitev in zidavo dela hiše? (matajka)
Zanima me naslednje. Del hiše stare več kot 50 let, ki ni bivalen, bi s partnerjem rada porušila in na novo pozidala (seveda s kakšno frčado več). Zanima me vsa potrebna dokumentacija za takšen poseg? Kaj pa če bi del hiše samo obnovila? ... (SLONEP)
Ali lahko rušimo del objekta v naši lasti brez soglasja solastnika? (romeo)
Sem solastnik polovice gospodarskega objekta, druge polovice je drugi lastnik.  Ali lahko rušim svojo polovico brez soglasja drugega lastnika? ... (SLONEP)
Adaptacija garaže in dovoljenja? (jermar)
Na vrtu imamo poleg hiše postavljeno garažo tlorisa 7x12m, polovica te površine je tudi podkletena. Garaža obsega pritličje ter mansardo. Sleme strehe je vzporedno s krajšo stranico garaže. Moj načrt je spremeniti to garažo v stanovanjsko hišo. V pritličju bi bili bivalni prostori, v mansardi pa spalnice in kopalnica. Streho bi porušil ter jo obrnil tako, da bi bilo sleme vzporedno z daljšo stranico garaže oz. bodoče hiše (s tem bi v mojem primeru dobil prostornejšo mansardo). Garaža je zidana in je v dobrem stanju, saj je stara cca 20 let. Na mestu kjer sedaj stoji ta garaža, je pred tem stal približno polovico manjši objekt, zgrajen pred letom 67. Ko je moj oče pred 20 leti postavil garažo, ni urejal nobenih papirjev. Moje vprašanje je, ali se da tako garažo nekako prekvalificirati v stanovanjski objekt ter katero dokumentacijo moram pridobiti. Gradbena dela bi potekala le v področju mansarde - nova streha. Razdalja garaže do sosedov je od 5 m do 10 m, do naše hiše pa 2,5 m. ... (SLONEP)
Kakšen je vrstni red del pri obnovi stanovanja? (snežinka)
Z iskalnikom nisem našla teme, ki bi v tem obsegu odgovarjala na moje vprašanje. Lotevam se popolne prenove starega stanovanja v bloku v katerem živim letnika 1958. V stanovanju je treba zamenjati vse, pa me zanima približen vrstni red, še posebej za nekatere vmesne elemente, si ne znam predstavljati razporeda. Bi prosila vaše strokovnjake, če bi lahko razvrstili, jaz pa bom samo naštela vse stvari, ki so potrebne. Potrebna je:   -zamenjava kuhinje, -prenova kopalnice, -prenova električnih inštalacij, -zamenjava cevi (kopalnica, kuhinja), -zamenjava tlakov v kuhinji in predsobi, -brušenje parketa v sobah -zamenjava radiatorjev, -zamenjava oken, -zamenjava notranjih vrat in podbojev, -mizarska dela za vzidane omare (predsoba, kuhinja), -sanacija sten v kuhinji (omet se lušči, tapete v sobi). Da bo prva orientacija lažja, bom zelo vesela vašega odgovora. ... (SLONEP)
Sprememba namembnosti garaže? (Jani)
Zanimam me, če je možno spremeniti namembnost oz. katera dovoljenja potrebujem za preureditev garaže v garsonjero. Garaža je v več stanovanjskem bloku in ima tudi vhod iz notranje strani (zunanja garažna vrata nebi spreminjal). Priključki so v redu. Potrebno bi bilo narediti okno standardne velikosti. ... (SLONEP)
Kakšno dovoljenje potrebujem za prizidek? (miha)
Garaži (3,5 m x 5,5 m) bi prizidal (2 m x 5,5 m) vrtne ute za orodje kolesa in kosilnico, spremenil konstrukcijo in videz strehe. Zanima me ali potrebujem kakšno dovoljenje poleg lokacijske informacije. Zanima me tudi bolj podrobno glede teh 70 m2, ali je to celotna površina objekta tloris ali tega katerega dozidavam in če tudi kvadratura strehe vpliva na dokumentacijo? ... (SLONEP)
Ali so za rušenje stare hiše in hleva potrebna dovoljenja? (Katja)
Na parceli bi radi podrli staro hišo (ki je v slabem stanju) ter štalo v neposredni bližini. Na tem mestu bi potem zgradili novo hišo. Zanima me, ali so za rušenje nujno potrebni dokumenti, ali je to odvisno od same občine? ... (SLONEP)
Potrebna dovoljenja za obnovo senika? (Jure11)
Sem lastnik senika, v pritličju grajenega iz kamna, z lesenim podstrešjem. Objekt želim spremeniti v počitniški objekt. Za primerno obnovo bi moral najman en zunanji nosilni zid podreti in narediti novega. Zanima me, kakšno dovoljenje potrebujem. Nahaja se v gozdu. Na podlagi lokacijske informacije je obnova objekta dovoljena. ... (SLONEP)
Gradbeno dovoljenje za gradnjo podstrehe? (gabrijela)
Za očetom bom podedovala malo starejšo hišo, ki ima manjši hodnik, kuhinjo, spalnico, kopalnico-vrh tega je "betonska plata"torej manjše in zelo nizko podstrešje. Dograjen je pa še manjši prizidek, ki pa je v nižji ravnini od hiše in brez "betonske plate", le les in goba za "izolacijo." Kako bi lahko čez del z "betonsko plato" in čez prizidek zgradil še eno etažo, če je en del nižje od drugega? Torej hišo bi rada povišala, pa mi ta razlika dela preglavice. Zanima me, ali je za takšen poseg potrebno gradbeno dovoljenje in koliko približno bi stalo za takšen poseg?kKr se baje od občine do občine razlikuje. Smo v občini Slovenske Konjice. ... (SLONEP)
Kakšen je postopek za pridobitev subvencije za menjavo oken? (MARIJA)
V mesecu juniju nameravam menjati vsa okna in vrata na hiši, vrednost okoli 6.000 €. Zanima me postopek za pridobitev subvencije in koliko ta znaša? ... (SLONEP)
Ali lahko sama obnovim del fasade na večstanovanjskem bloku? (sandra)
Blok je iz leta 1976 in vsako leto se borimo s plesnijo in mokrimi stenami. Zanima me, ali lahko sama obnovim zunanje stene oz. fasado na bloku mojega stanovanja? ... (SLONEP)
Katera dovoljenja potrebujemo za izdelavo zunanjih stopnic in balkona? (tone)
Zanima me, kakšna dovoljenja potrebujemo za izdelavo balkona in zunanjih stopnic. Dimenzija balkona je 130 x 300 cm, zunanje stopnice so do tega balkona (višina do balkona je 280 cm. ... (SLONEP)
Dovoljenje za nadstrešek? (Zdeni)
Živimo v vrstnih hišah, ki so zgrajene zelo moderno in nimajo skoraj nobenega napušča, tako da so nam dež, sneg ter ostali vremenski dejavniki zelo uničili lesena vhodna vrata, želeli bi narediti enostaven nadstrešek na vhod, da bi zaščitili vrata. Zanima nas ali je potrebno soglasje oziroma dovoljenje in če, od koga?... (SLONEP)
Obnova fasade objekta pod kulturno spomeniškim varstvom in subvencije? (Xime)
Leta 2001 smo kupili hišo v zaselku Dobrava KS Podnanos, gre za stanovanjsko hišo staro okoli 150 let. V taistem zaselku je pred leti nekdo kupil stanovanjsko hišo in o pričel brez soglasij obnavljati, kar je bilo prijavljeno na inšpektorat in takrat smo bili obveščeni, da je celoten zaselek pod spomeniško kulturnim varstvom. Zanima me, ker imamo v načrtu obnovo fasade, katera je potrebna sanacije, ali je možno za obnovo le-te dobiti kakršne koli subvencije in na koga naj se obrnemo? ... (SLONEP)
Ali naj obnovim stanovanje pred prodajo? (teja)
Rada bi prodala enosobno stanovanje, ki je bilo zgrajeno leta 1985 in s kupnino kupila novo, na drugi lokaciji. Stanovanje je v prvotnem stanju, razen laminata v sobi, ki sem ga menjala ob nakupu stanovanja leta 2006. Ali je smiselno, da pred prodajo stanovanje obnovim? S tem mislim na menjavo oken in obnovo kopalnice ali naj rajši prodam stanovanje po nižji ceni in sredstva, ki bi jih porabila za obnovo, vložim v novo stanovanje? Kakšna je približno razlika v ceni med stanovanjem v prvotnem stanju in obnovljenim stanovanjem? ... (SLONEP)
Kakšne so pasti pri nakupu starejšega stanovanja? (Ales)
Imam možnost ugodnega nakupa starejšega stanovanja v Savskem naselju (letnik 1953) ali v Spodnji Siški (letnik 1957). Glede na to, da obe stanovanji potrebujeta celovito obnovo, me zanima, če mogoče veste, kako so ti bloki zgrajeni in na kakšne pasti lahko naletim pri obnovi teh dveh stanovanj?... (SLONEP)
Novogradnja ali nadomestna gradnja? (Bostyan)
Podedoval sem zemljišče, na katerem stoji stara hiša in gospodarsko poslopje. Odločil sem se, da bi staro hišo renoviral, oziroma jo podrl do kleti (klet bi ostala), vendar pa ne vem, katero gradbeno dovoljenje rabim oziroma za kaj se naj odločim. Za novogradnjo ali nadomestno gradnjo oziroma adaptacijo hiše? Nova hiša bi bila večja, tam, kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje pa bi bila garaža in prizidek k hiši. Kako bi bilo ceneje? Če staro hišo renoviram in tisto, kar bi bilo večje "naredim pod prizidek" ali zaradi tega potrebujem kaj drugega? Ne razumem se v te papirje, zato sem v velikih dilemah. Zanima me tudi, če rabim dovoljenje za podiranje hiše in gospodarskega objekta. ... (SLONEP)
Nadomestna gradnja objekta, zgrajenega pred 1967? (Franko)
Sem lastnik objekta, zgrajenega pred letom 1967. Zanima me, ali potrebujem gradbeno dovoljenje za navedeni objekt, če imam namen objekt prenoviti oz. na istih gabaritih (isti tloris) ga zgraditi z novimi zidovi. Torej pomeni staro hišo porušiti in zgraditi novo. ... (SLONEP)
Ali lahko sosed obnavja hišo brez moje vednosti? (TEDY)
Kakšen je postopek pri obnovi sosedove hiše, katera je 40 cm oddaljena od naše parcele. Razlog za to je, da so sosedje brez naše vednosti postavili oder za obnovo fasade, kateri sega cca. 1 m na naše dvorišče, na katerem imamo parkirane avtomobile. Njihov zagovor na to je, da smo mi dolžni njim omogočiti obnovo hiše. Zanima me, ali oni potrebujejo najino soglasje ali ne, in kakšen je sploh postopek pri taki zadevi. ... (SLONEP)
Katere dokumente potrebujem za nadomestno gradnjo? (ribica)
Sem čisto brez izkušenj na tem področju, zato se obračam na vas. Zgradila bi rada hišo, kjer sedaj stoji garaža in star hlev - vse se drži skupaj s hišo, ki pa je stara. Nima izolacije in je glavnem zelo neprimerna za bivanje. Zanima me, kašne papirje oz. dovoljenja potrebujem? Hiša bi stala prav na tem mestu, le, da bi jo malce razširila. Ali je mogoče hišo pomakniti še bolj vstran, da bi to vse ostalo, saj je gradbeno zemljišče veliko (mislim zaradi dodatnih stroškov elektrike, vode ...).... (SLONEP)
Kako do nepovratnih sredstev za zamenjavo azbestne kritine? (Marija)
Zanima me ali je možno dobiti nepovratna finančna sredstva za kritino, in sicer zamenjali bi azbestne salonitne plošče.... (SLONEP)
Dokumentacija za prizidek in komunalni prispevek? (sgstane)
Zanima me, katera dokumentacija je potrebna za prizidek 4*3 m in cena komunalnih prispevkov. Sem iz upravne enote Šentjur pri Celju. ... (SLONEP)
Ali lahko dobim subvencijo za zamenjavo salonitne kritine? (marjan)
Spoštovani zanima me, kje dobim subvencijo za menjavo salonitne strehe? ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog