Vodič

Balkon kot toplotni most

Vsi elementi, ki izstopajo iz stavbe, so toplotni mostovi. Balkoni, napušči, obzidave balkonov ipd. so elementi, skozi katere uhaja toplota iz prostorov in so zato mrzla območja v zidovih in stropih. Take elemente moramo dodatno izolirati.

Posledice napak
Na slabo toplotno izoliranih elementih se na notranji strani nabira kondenz (vlaga). Nastajajo vlažne lise in ves prostor postane vlažen. Tipičen primer so preklade nad okni, na katere so pritrjene balkonske plošče.

Odprava napak
Pri novih gradnjah moramo vse toplotne mostove izolirati. V beton, na primer, vstavimo izolacijski trak in s tem ločimo mrzlo balkonsko ploščo od tople stropne plošče v prostoru.
Vsako površnost pri gradnji kasneje lahko popravimo le s precej truda. Celotno zunanjo konstrukcijo obdamo s toplotno izolacijo iz trde pene ali mineralne volne. Balkonsko ploščo obložimo na zgornji in spodnji strani, pa tudi na čelnih straneh. Tlak balkona mora biti položen na toplotno izolacijo, za vodo neprepusten pa mora biti tudi v priključkih ograje. Najbolje je, da to delo opravi strokovnjak.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog