Vprašanja - Stavbno pohištvo
Število ustreznih rezultatov: 65
Stran: 1 2 3
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Kako prebarvati aluminijasta okna? (Tomaž)
Trenutno imamo aluminijaste okna, ki so rjave barve. Želel, bi jih prebarvati v belo barvo? Kako bi se lotil zadeve? ... (SLONEP)
Kakšen je postopek za pridobitev subvencije za menjavo oken? (MARIJA)
V mesecu juniju nameravam menjati vsa okna in vrata na hiši, vrednost okoli 6.000 €. Zanima me postopek za pridobitev subvencije in koliko ta znaša? ... (SLONEP)
Ali je potrebna izolacija stropa? (Andreja)
Imamo hišo, zgrajeno leta 1946 iz kamna. Debelina zidu je 60 cm. Hišo bomo obnovili - zamenjali okna, vrata. Hiša je podkletena, vendar je klet dvignjena. Torej ob vstopu v hišo imamo znotraj še nekaj stopnic, da pridemo v pritličje. Podstrešje ni ničesar. Trenutno bi radi obnovili spodnji del. Torej zamenjali okna in opremo. Zanima nas ali je potrebno izolirati strop in ali bo poraba ogrevanja kaj manjša? Naj omenim, da bomo podstrešje obnovili kasneje. Dali bomo estrihe (namesto plošče), tla izolirali, zamenjali streho ... Kasneje pa tudi fasado - torej izolacija celotne hiše z zunanje strani. Torej zanima me, ali je potrebno znotraj izolirati strope v pritličju, kjer bomo obnovili bivalne prostore ali bo dovolj kasneje izolirati tla v podstrešju in narediti zunanjo izolacijo. Naj pa omenim, da bomo izolirali tudi do temeljev (obkopali) - hidroizolacija. ... (SLONEP)
Kako prebarvati PVC okno? (dragonfly)
Zanima me, kako in s čim bi lahko prebarvala plastično okno, ki je trenutno bele barve? ... (SLONEP)
Kakšna je cena lesenih žaluzij? (Ksenija D)
Zanimajo me žaluzije z lesenimi lamelami. Namestitev na zunanjo stran, stekla. S partnerjem gradiva leseno hišo iz lepljenega lesa in imava vgrajena v hiši vsa vaša okna. Zanima me, koliko bi stala ena takšna žaluzija z montažo za okno velikosti 120 x 120. ... (SLONEP)
Kakšna so okna iz aluplasta? (Bpot)
Zastopnik mi je ponudil okna in vrata iz aluplasta. Zanima me kakšen je to material in kakšna je njegova kakovost?... (SLONEP)
Kako odstraniti črne pike iz okenskega stekla? (barbara)
Pozdravljeni. Pri rezanju starih tlakov (beton + mreža) smo poškodovali okna. Na steklu se poznajo črne pikice od iskric, ko se je rezala mreža. Zanima me ali se da to očistit vsaj toliko, da črne pikice izginejo?... (SLONEP)
Kako popraviti omet po vgradnji novih oken? (bojan)
Pri zamenjavi oken v bloku je skoraj okoli vseh oken na zunanji strani odpadel del fasade, ki je zelo tenka. Kako sanirati manjkajoče dele fasade? Zanima me še kako "zaliti" purpen, ki je viden okoli zunanje strani oken, da bo nastala lepa špaleta? Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Ali obstajajo okrasni zaključki za balkon? (Barbara)
Zanima me ali se da dobiti pri nas okrasne zaključke iz siporeksa, ki se sezidajo na balkonski ograji iz siporeksa?... (SLONEP)
Ali potrebujemo gradbeno dovoljenje za vgradnjo okenskih odprtin? (Bojan)
Zanima me ali pri notranji rekonstrukciji objekta v smislu spremembe namembnosti prostorov, potrebuje investitor gradbeno dovoljenje in soglasja sosedov, če želi vgraditi več okenskih odprtin. Lepo pozdravljeni. ... (SLONEP)
Kako prebarvati iverno ploščo? (Matija)
Zanima me, kako prebarvati iverno ploščo. Ko sem poskusil s prekrivno barvo, jo je večinoma le popilo in nič pobarvalo. Prebarval bi v belo tisti predel nad oknom v katerem so zvite rolete.... (SLONEP)
S čim polagati marmor na siporeks? (franci)
Zanima me, kakšno malto uporabit za pritrditev marmor polic ali granitnih polic na balkonski ograji iz siporeksa? ... (SLONEP)
Kakšne so razlike med posameznimi materiali za kleparske izdelke? (Katarina)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšne so prednosti in slabosti različnih materialov za kleparske izdelke? Predvsem, kako je s kakovost/trajnostjo, rjo, luščenjem barve, puščanjem barvnih sledi na strešnikih, ceno, odpornostjo na točo in primernostjo za uporabo deževnice za vrt. Gre za naslednje materiale: pocinkana pločevina, pocinkana barvna pločevina, aluminij, barvan aluminij, baker, cinkotit in prokrom in nerjaveča pločevina.... (SLONEP)
Izbrati steklene prizme ali klasično okno? (marjeta)
Pozdravljeni! Na hodniku imamo v zunanji steni vgrajeno steklo, okoli katerega vse piha. Zamenjati ga nameravamo ali za pravo okno, ki se lahko odpre (okvir iz plastike) ali steklene kocke/prizme. Katera stvar bo bolje tesnila? ... (SLONEP)
Ali je v mansardi nujno potreben zračni most? (Bina)
Pozdravljeni. V mansardi nameravamo strop naredili tako, da bi celotno streho podzidali pod špirovci. Ali je potem nujen zračni most ali samo priporočljiv? Kako je z vgradnjo strešnih oken, če ni zračnega mostu? ... (SLONEP)
Kako prebarvati rjava polkna v belo barvo? (Primož)
Pozdravljeni! Na hiši bi želeli sedanja lesena, rjavo barvana okna prebarvati v belo mat barvo. Zaradi estetike bi zunanje dele oken pustili v rjavi barvi, prebarvali bi samo notranje. Trenutno so okna premazana in zaščitena s premazom Beltop/Belton. Skrbi me predvsem prekrivnost bele barve na podlago rjave. Prav tako me zanima ali se les z raznimi emajl premazi trajno deformira in izgubi videz lesa. Še to, barvati ne želimo v svetlečo belo barvo. Želimo mat oziroma vsaj pol mat, če drugače ne bi šlo. Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kakšna je razlika med bakrenimi, pocinkanimi in aluminijastimi žlebovi? (Mojca)
Zanima me, kakšne so lastnosti bakrenih, pocinkanih in aluminijastih žlebov?... (SLONEP)
Kolikšni so stroški postavitve zimskega vrta? (Lara)
Kakšna je okvirna skupna cena celotne izdelave zimskega vrta najvišje kakovosti, ki je sicer le podaljšek obstoječe stavbe in se nadaljuje v vrt. Zimski vrt naj bi služil kot dnevna soba v uporabi celo leto, zato mora biti primerno izoliran. Tloris 5 m x 6 m (pravokotnik), steklena površina streha + 2 steni (5 m + 6 m), okvirji iz umetne mase. Tla: glede na to, da je sedaj na tem mestu peščeno dvorišče je potrebna izdelava tudi celotne osnove. Zanima me le okvirna cena (zgornja meja) celotne investicije, saj razmišljamo o izvedbi, vendar nimamo izkušenj s podobnimi investicijami in ne vemo, kaj to finančno pomeni. Hkrati pa me zanima, kako se zimski vrt v taki izvedbi obnese, ko pride do čiščenja steklenih površin - posebno streha. Ali je opazna vsaka kaplja dežja, oz. je steklo primerno zaščiteno, da ni potrebno stalno čiščenje? Najlepša hvala!... (SLONEP)
Kakšni so stroški za različna okna v kleti? (matjaž)
Zanima me, kakšna je primerjava osvetljevanja in stroškov izgradnje prostorov kletne etaže v primeru: gradnje svetlobnih jaškov; vgradnje talnih prizem; oz. drugih steklenih površin v odprtino tal pritlične etaže.... (SLONEP)
Katero kritino izbrati za frčade? (potočnik)
Nameravamo prekriti hišo, na kateri je dvokapna streha z naklonom cca 20°. Na streho nameravamo postaviti tudi frčade, s tem se bo naklon strehe na frčadah zmanjšal na cca 10°. Zanima me, katera kritina je najbolj primerna? Sem v dvomih kaj izbrati ali opečno kritino (problem je teža zaradi naklona) ali pločevinasto (problem je da je veliko rezanja zaradi frčad, in da rezi niso izolirani). ... (SLONEP)
Kakšne stopnice izbrati? (jasmina)
Zdravo. Ker podobnega vprašanja nisem našla, se na vas obračam s prošnjo, da mi pomagate pri izbiri pravih stopnic. Namreč hiša je velika 100 kvadratov, s tem, da je 50 spodaj (kuhinja, kopalnica, wc in dnevna soba), v 1. nadstropju pa so tri sobe in predprostor. Jaz sedaj potrebujem stopnice, ki bi vodile do teh sob. Problem je v tem, ker morajo biti dolge 3,3 metre in široke največ 0,9 metra. Želela sem lesene, vendar naj te dolgoročno ne bi bile v redu. Za betonske naj bi bilo premalo prostora. Kaj mi vi svetujete? Za odgovor se vam lepo zahvaljujem. Lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako se izogniti toplotnemu mostu ob oknu? (Borut)
Pri gradnji s klasičnim zidakom (širine 30 cm) želim okrog oken v pritličju vgraditi kamnite okvirje (kot pri starih hišah na primorskem), na zunanji strani bo izolacija debeline 12 cm (stiropor). Zanima me, kako naj izoliram stik med zidakom oziroma oknom in kamnom, da ne bo prihajalo do toplotnega mostu. Hvala!... (SLONEP)
Izbrati kukerle ali klasična strešna okna? (Dominis)
Gradimo hišo in ker bomo kmalu v fazi, ko bo potrebno izdelati streho, smo se znašli pred zanimivo dilemo: naj za mansardo izberemo kukerle ali klasična strešna okna (npr. znamke Velux)? Menda so strešna okna cenejša, kot je izdelava kukerlov, vendar pa imamo s strešnimi okni že nekaj neprijetnih izkušenj (velika vročina poleti ipd.) Kakšna je razlika v ceni, kaj so prednosti in slabosti enih in drugih? ... (SLONEP)
Kateri kamen izbrati za stopnice? (jani)
V kamen bi želel obleči stopnice, ki so precej izpostavljene vremenskim pogojem, pa me zanima kateri kamen je najbolj primeren. Zanima me tudi način oz. opis polaganja kamna. Hvala za odgovor... (SLONEP)
Kako prebarvati rjava vrata v belo barvo? (gaja)
Rjava notranja vrata iz iverke bi radi prebarvali v belo. S kakšnim postopkom naj odstranimo trenutno barvo? ... (SLONEP)
PVC ali lesena okna? (Alenka)
Pozdrav! Razmišljam o izbiri oken na novo zgrajeni hiši. Rada bi dobila strokovno mnenje o lesenih in plastičnih oknih. Želela bi pojasnilo o prednostih in slabostih obeh tipov oken. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Izbrati PVC ali aluminjasta polkna? (Sebastiano)
Spoštovani, kupujem PVC okna in zaradi posebnosti okolja so potrebna tudi polkna. Odločiti se moram med PVC in ALU izvedbo. Kaj svetujete? Objekt je na primorskem cca. 10 km od morja. Zanima me kakšen je vpliv soli in vročine na posamezna materiala. Hvala za pomoč! ... (SLONEP)
Kako najbolje zastekliti balkon? (stanovalec)
Pozdravljeni, zanima me vaš predlog, kako bi najbolje zasteklili balkon tako, da bi bil najbolje toplotno ter zvočno izoliran. S tem mislim kakšne materiale bi uporabili. Verjetno pa je smiselno izolirati tudi tla in strop. V mislih sem imel, da bi dal na tla še talno gretje.... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog