Vodič

Izliv vode iz pomivalnega stroja

Izliv vode iz pomivalnega stroja je zagotovo tudi vaša nočna mora. Zato je pomembno, da na to pomislite že ob nakupu in se odločite za tistega, ki ima dvojno varovalo proti iztekanju vode, iz cevi in iz samega stroja. Če stroj že imate, pa te možnosti ne ponuja, poskrbite, da bo dovodni vodni ventil vedno zaprt. Odprite ga le takrat, ko pomivalnik deluje. Torej pozabite na pomivanje posode, medtem ko vas ni doma.


Kaj pa če se voda vseeno izlije?

Če se je iz vašega pomivalnega stroja začela izlivati voda, najprej zaprite ventil in hitro odstranite izlito vodo, tudi pod kuhinjskimi omaricami. Najenostavneje gre s krpo in vedrom, lahko pa si pomagate z vodnim sesalnikom.

Za odstranjevanje izlite vode ne uporabljajte navadnega sesalnika in za sušenje ne uporabljajte fena; ni varno, pa še pokvari se.

Ko so tla pobrisana, je potrebno kuhinjo intenzivno prezračevati, da se čim prej posuši voda, ki so jo talne obloge že popile. Če so talne obloge občutljive na vlago (laminat, mehek les…), morda niti to ne bo pomagalo. Pri manj občutljivih talnih oblogah, kot so trd les ali pluta, pa je manj verjetnosti za poškodbe.

Obnova poškodovanih tal

Poškodovana tla je možno prenoviti, postopek pa je odvisen od vrste in obsega poškodb. Pri laminatu, ki je spojen na klik, lahko z malo truda zamenjate posamezne nabrekle lamele. Več dela bo, če so lamele lepljene. Dokaj enostavno se da popraviti tudi lamelni parket, odpadle deščice z malo vztrajnosti očistite in ponovno prilepite.

Klasični parket, ki se je zaradi vlage dvignil, po osušitvi verjetno ne bo v redu, saj se bodo deščice premikale, med njimi bodo nastale večje špranje. V načelu se sicer da skoraj vsaka poškodba sanirati, le videz ni tak kot pred poškodbo. Zamenjava talne obloge v celem prostoru je precej zahtevnejša, saj je potrebno odstraniti vso opremo iz prostora, zamenjati talno oblogo, popraviti belež in vrniti opremo. Manjša popravila lahko opravite sami, zahtevnejša pa naredijo strokovnjaki hitreje in bolje.

Če imate sklenjeno ustrezno zavarovanje za primer izliva vode, čim prej prijavite škodo zavarovalnici. Če je le mogoče, naredite nekaj fotografij in poskrbite, da se do prihoda cenilca ohranijo dokazila o nastali škodi.

Za nadaljevanje kliknite na spodnjo povezavo.

Več: http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/izliv-vode-iz-po...

Vir: Vse bo: vredu, Zgodbe in nasveti za brezskrben vsakdan, Zavarovalnica Triglav

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog