Vodič

Kaj vse si lahko sosedje privoščijo?

Sosedov si  ne moremo izbirati in ker smo si ljudje različni, se je za mirno sobivanje v istem bloku ali v isti ulici včasih treba potruditi, predvsem pa zavedati naših pravic in dolžnosti.


Kdo je odgovoren za škodo, ki je nastala v stanovanju soseda in povzročila tudi škodo pri vas?

Stanovanjski zakon določa, da je etažni lastnik odgovoren za škodo, ki izvira iz njegovega posameznega dela in ki nastane na drugih posameznih delih ali skupnih delih, v skladu s splošnimi pravili, ki urejajo odškodninsko odgovornost. Če se ugotovi, da je etažni lastnik odgovoren, se ta škoda lahko pokrije iz zavarovanja odgovornosti, ki je vključeno v paketno zavarovanje stanovanja ali hiše in v zavarovanje stanovanjskih premičnin. Pri tem je treba posebno pozornost nameniti zavarovalnim kritjem in višini zavarovalne vsote.

 

Kakšna so pravila glede motečega hrupa ali glasne glasbe, ki prihaja iz sosednjega stanovanja?

Preden posežete po telefonu in pokličete 112, predlagamo, da se najprej poskusite pogovoriti s svojim sosedom in predstaviti svojo težavo. Če to ne bi pomagalo ali pa bi se težava ponavljala oziroma še stopnjevala, pa lahko zadevo prijavite na policijo zaradi motenj javnega reda in miru.  Strožji režim velja v času nočnega počitka med 22. in 6. uro.

Za nadaljevanje kliknite na spodnjo povezavo.

Več: http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/kaj-vse-si-lahko...

Vir: Vse bo: vredu, Zgodbe in nasveti za brezskrben vsakdan, Zavarovalnica Triglav

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog