Vodič

Načrtovanje domače pisarne

Dobro postavljena pisarna lahko veliko pripomore k poslovnemu uspehu že samo s tem, da se bomo v njej počutili dobro in udobno.

Izdelajmo načrt prostora

Za začetek si narišemo prostor, namenjen pisarni, v ustreznem merilu na papir (tloris). Prostor izmerimo (tlorisne dimenzije, lokacijo oken, vrat, zidov, ...) in vrišemo inštalacije (telefonska vtičnica, električna vtičnica, ...). Bistveno je, da prikažemo natančno sliko prostora, da bomo lahko kakovostno izkoristili prostor. Ko imamo zbrane vse podatke, jih prenesemo na papir (milimetrski papir) in označimo, v katero smer se odpirajo okna, vrata in koliko segajo v prostor.

Razpostavitev elementov

Z osnovnim tlorisom prostora si sedaj lažje predstavljamo prostor. Za razporeditev elementov bomo potrebovali silhuete pohištva (izrezane iz tršega papirja in seveda v enakem merilu kot sam tloris), da jih bomo lahko postavljali po tlorisu in tako izbrali najbolj optimalno in všečno postavitev.

Medtem ko postavljamo pohištvo po tlorisu, imejmo v mislih vse delovne potrebe in postopke. Najprej začnemo z osnovnim (miza in stol). Potem "dodajamo" ostalo pohištvo (omara, police, luči, ...). Največja prednost takšnega dela s tlorisom je, da lahko večkrat prestavljamo pohištvo, ne da bi nam bilo potrebno dvigovati težko pohištvo. Pri tem pa seveda ne smemo pozabiti na feng-šui.

Domača pisarna >>

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Heim+Handwerk

27.11.2019 - 01.12.2019 Sejem gradbeništva, pohištva in opremljanja.

Anketa

Moja hiša potrebuje