Vodič

Načrtovanje domače pisarne

Dobro postavljena pisarna lahko veliko pripomore k poslovnemu uspehu že samo s tem, da se bomo v njej počutili dobro in udobno.

Izdelajmo načrt prostora

Za začetek si narišemo prostor, namenjen pisarni, v ustreznem merilu na papir (tloris). Prostor izmerimo (tlorisne dimenzije, lokacijo oken, vrat, zidov, ...) in vrišemo inštalacije (telefonska vtičnica, električna vtičnica, ...). Bistveno je, da prikažemo natančno sliko prostora, da bomo lahko kakovostno izkoristili prostor. Ko imamo zbrane vse podatke, jih prenesemo na papir (milimetrski papir) in označimo, v katero smer se odpirajo okna, vrata in koliko segajo v prostor.

Razpostavitev elementov

Z osnovnim tlorisom prostora si sedaj lažje predstavljamo prostor. Za razporeditev elementov bomo potrebovali silhuete pohištva (izrezane iz tršega papirja in seveda v enakem merilu kot sam tloris), da jih bomo lahko postavljali po tlorisu in tako izbrali najbolj optimalno in všečno postavitev.

Medtem ko postavljamo pohištvo po tlorisu, imejmo v mislih vse delovne potrebe in postopke. Najprej začnemo z osnovnim (miza in stol). Potem "dodajamo" ostalo pohištvo (omara, police, luči, ...). Največja prednost takšnega dela s tlorisom je, da lahko večkrat prestavljamo pohištvo, ne da bi nam bilo potrebno dvigovati težko pohištvo. Pri tem pa seveda ne smemo pozabiti na feng-šui.

Domača pisarna >>

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog