Vodič

Mojstri v gradbeništvu: krovska dela

Tesar

Za dobro streho moramo imeti stabilno konstrukcijo. Zanjo bo poskrbel tesar, narečno »cimperman.« To je mojster, ki poklicno ukvarja predvsem z ročno obdelavo lesa in postavitvijo različnih lesenih elementov oziroma konstrukcij. Njegovo delo je tesno povezano z zidarji, krovci in stavbnimi kleparji, saj šele njihovo skupinsko delo da celoten rezultat. Poleg ostrešja nam tesar lahko izdela tudi različne lesene obloge, stopnišča, pode in tlake, podporne stebre in druge lesne elemente, kjer je potrebna spretna ročna obdelava lesa.

Krovec

Streha predstavlja največji delež površine na zunanjosti objekta, zato je zelo pomembno, kakšno streho bomo izbrali. Seveda mora biti kritina tudi strokovno vgrajena. Pomembno je, da krovec dobro pozna področje pokrivanja streh z različnimi kritinami. To pomeni, da ve katere so prednosti in slabosti določene kritine, kakšen je način njenega prekrivanja in kako se kritina vzdržuje.

Stavbni klepar

Stavbni klepar je nepogrešljiv pri gradnji strehe. Poleg različnih del na strehi, kot so različne zaključne in zaščitne in dimne obrobe, ga potrebujemo tudi za montažo žlebov in strelovodov, pa tudi kovinskih okenskih polic.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Heim+Handwerk

27.11.2019 - 01.12.2019 Sejem gradbeništva, pohištva in opremljanja.

Anketa

Moja hiša potrebuje