Kovinska kritina

Kovina se kot material za pokrivanje streh vse bolj uveljavlja šele v zadnjem obdobju. Kovinska kritina je primerna za strehe vseh naklonov, tako zelo položne strehe (npr. streha naklona 8º) kot tudi izredno strme strehe (npr. streha naklona 90º). Prednosti kovinske kritine so:

  • majhna teža;
  • elastičnost;
  • visoka stopnja odpornosti na ogenj;
  • kakovostna toplotna in zvočna izolacija;
  • hitra in lahka montaža;
  • dolga življenjska doba (približno 50 let).

Danes na tržišču prevladujejo predvsem štiri izvedbene različice kovinske kritine, in sicer:

1. Strešne plošče iz različnih kovin: kot material se uporabljajo predvsem aluminij, cink in pocinkana pločevina, primerne so za širok razpon naklonov streh in so na voljo v različnih barvah in oblikah.

2. Kritina iz pocinkane galvanizirane jeklene pločevine: je kritina, ki je primerna za težje podnebne razmere, zaradi svoje dodatne zaščitne plasti iz umetne smole in mineralnega granulata.

3. Toplotno izolacijske plošče: so ena izmed kritin z najdaljšo življenjsko dobo in posebej primerne za sanacijo starejših ostrešij. Sestavljene so iz pocinkane ali aluminijaste obarvane pločevine, na katero je na spodnji strani nanesen poliuretanski obrizg, za izjemno izolativnost pa poskrbi plast mineralne volne.

4. Toplotno izolacijske gradbene plošče: sestavljene iz dveh jeklenih pocinkanih ali aluminijastih obarvanih pločevin, med katere je nameščena plast steklene ali kamene volne in zaščitna alu folija. Dobra lastnost je visoka izolativnost plošč, ki nudi uravnavanje temperaturnih razmer podstrešja in kakovostno zvočno izolacijo. Kritina je primerna za strešne naklone od 5º dalje. Na tržišču pa je na voljo v različnih dimenzijah in barvah.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog