Vprašanja - Streha
Število ustreznih rezultatov: 107
Stran: 1 2 3 4
Kako urediti mansardo pod pločevinasto streho? (robi)
Za strešno kritino imamo pločevinasto streho s 3 cm izolacije in Alu folijo, podobna kritina kot Trimoterm, brez toplotnega mosta in ni podeskano. Urejal si bom mansardno stanovanje in me zanima, če lahko izolacijo stisnem do kritine in ali je potreben zračni kanal med izolacijo in kritino? Seveda bom dal med kritino in izolacijo paroprepustno folijo. ... (SLONEP)
Kam odložiti salonitke? (TANJA)
Namen imamo odstraniti salonitno kritino in jo zamenjati z drugo. Zanima me, kam je potrebno to kritino deponirati, oziroma kje so zbiralna mesta za te kritine? Večina vprašanih nam svetujejo, da jo pač nekam "odpeljemo" in je to to. Živimo blizu Nuklearne elektrarne Krško zato imamo sevanja že preveč. Nas lahko usmerite in nam svetujete? ... (SLONEP)
Skupni deli večstanovanjske stavbe? (šika)
Na podstrešju v večstanovanjski stavbi se je pred leti uredilo mansardno stanovanje. Ali sedaj stropna konstrukcija podstrešnega stanovanja spada pod skupne dele ali samo konstrukcija strehe in kritina? ... (SLONEP)
Kakšen naj bo padec za odvajanje meteorne vode? (NATAŠA)
Meteorno vodo moram speljati približno 40-50 m v potok. Na približno kakšno globino pridem po 50 m, če se upošteva predpisan padec? ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati streho? (Branko)
Imamo mansardno stanovanje, ki je izolirano samo z 12 cm tervola, nato je 4 cm zračni most. Špirovci so podeskani. Na deskah je položen izotek in kot kritina je položena tegola. Ker pa na nekaj mestih streha zamaka, bi rad na tegolo položil izolacijo in seveda na novo pokril. Ali je to mogoče izvesti in na kakšen način in koliko bi moral dodati izolacije? ... (SLONEP)
Zakaj se pojavlja vlaga kljub izolaciji? (otelo)
V shrambi in WC imam na stropu mokroto in plesen kljub ECOSEAL izolaciji. Kje je napaka? ... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz na nadstrešku? (GapsoN)
Postavil sem lesen nadstrešek, ki sem ga pokril s kovinsko kritino. Zdaj pozimi opažam, da kondenz, ki nastane čez dan, kaplja na avto, kjer že čez dan zmrzne. Zanima me, kakšno toplotno izolacijo mi svetujete, da na naj položim pod obstoječo streho? Sam razmišljam o stiroporu debeline 4 - 5 cm. Ta debelina bi lepo sedla med letve, na katere je pritrjena streha. Je potem potrebno dodati še kakšno PVC folijo? Mi svetujete, da stiropor prilepim na streho? Ali naj raje s spodnje strani pribijem dodatne letve? Naj raje uporabim kaj drugega? ... (SLONEP)
Sanacija strehe napadene z lesnimi črvi (Petra)
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pri adaptaciji starejše hiše smo leta 1986 prenovili tudi streho in za kritino izbrali tegolo. Ker je streha nekaj let puščala (na nekaj mestih) smo novembra 2009 spet prenovili streho in izbrali kritino gerard. Krovci so novo kritino pritrdili kar na prvotno streho oz. kritino. Pred nekaj dnevi sem med brušenjem lesenega stropa v kopalnici v mansardi opazila, da je ena deska močno napadena z lesnim črvom (površina deske je v redu, znotraj deske pa so rovi z lesno moko). Tudi pri pregledu nosilnega trama v dnevni sobi sem našla pod površino rove z lesno moko. Glede na podatke, ki sem jih našla na spletu, predvidevam, da premazovanje z zaščitnimi sredstvi ne bo dovolj za sanacijo. Poleg tega so deli ostrešja težko dostopni. Ali se lahko in kdo izvede zaplinjevanje ostrešja? Ali kdo v Sloveniji izvaja prepojitev lesa pod visokim pritiskom? Kakšni so stroški sanacije? Kje poiskati strokovnjaka za oceno škode in predlog sanacije? ... (SLONEP)
Kako sanirati tegolo? (sara)
Zanima me, ali se tegola lahko na kakšen način sanira. Na naši tegoli so ostanki fasadne barve. Ali se lahko tegola prebarva, če se lahko, s čim naj barvamo. ... (SLONEP)
Kako do nepovratnih sredstev za zamenjavo azbestne kritine? (Marija)
Zanima me ali je možno dobiti nepovratna finančna sredstva za kritino, in sicer zamenjali bi azbestne salonitne plošče.... (SLONEP)
Ali lahko dobim subvencijo za zamenjavo salonitne kritine? (marjan)
Spoštovani zanima me, kje dobim subvencijo za menjavo salonitne strehe? ... (SLONEP)
Ali je stara hiša potrebna obnove primerna, za nakup? (ZL)
Zanimam se za nakup hiše letnik 1967. Hiša je potrebna popolne obnove, zanima pa me, kako naj preverim statično ustreznost hiše? Poleg tega me zanima vaše mnenje o kompletni obnovi hiše takšnega letnika oziroma alternativni rušitvi in gradnji nove hiše. ... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz in plesen? (mv)
Živim v 3-nadstropnem bloku. Pred kratkim je bila zamenjana streha, ki je kovinska. Nad mojim stanovanjem je podstreha. V kotih vogalnih sob se je, odkar so zunaj nizke temperature, začela nabirati vlaga, oziroma je stena mokra od stropa do tal (samo kot približno 2 cm levo in desno). Tako se je začela nabirati tudi plesen. Prosila bi za nasvet, kaj se da narediti v tem primeru, skoraj 100 % sem prepričana, da je kriva nova streha, ki verjetno nima zračnikov in se tako nabere kondenz.... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati streho? (TomažP)
Glede na okoliščine moram po 10 letih zamenjati bitumensko kritino, ker je dotrajana tako, da streha pušča. Želel bi dodati še 10 cm izolacije na špirovce, ker je mansarda že bivalna. Kako in s čim izvesti izolacijo? Ali dodati morale 10 cm na špirovce vzdolžno, ali najprej prečno 5 cm in nato še vzdolžno 5 cm na špirovce? Paroprepustno folijo bi namestil na izolacijo. Je kakšna ovira, da namestim dodatne morale 10 cm prečno na špirovce in na njih namestim folijo, ter nato letve za zračni most, če je potreben, in nato prečno letve za kritino. Naklon strehe je 15° zato sem se odločil za plošče ESAL. Bega me kratka garancija za kritino ESAL (10 let) in življenjska doba 50 let. ... (SLONEP)
Kako izolirati betonsko streho? (korl)
Prosim vas za nasvet glede izolacije strehe. Streha oziroma mansarda bo iz betona debeline 12 cm. Zanima me ali je potrebna kakšna parna zapora in kolikšna je še sprejemljiva debelina izolacije ter ali je stiropor oziroma stirodur primerna izolacija?... (SLONEP)
Kako izolirati mansardo na Primorskem? (Simon)
Zanima me, kakšno toplotno izolacijo potrebujem za mansardo pri sestavi strehe od spodaj navzgor: travete, polnila, 5 cm betona, izotekt, korci. Zanima me še glede parne zapore, kajti o tej stvari ne vem nič.... (SLONEP)
Kako zapolniti odprtino med steno in streho ter pozicija parne ovire? (gregor)
Zanima me ali je treba nad betonirano mansardo pod izolacijo namestiti parno zaporo ter ali gre para skozi beton? Kako izolirati prostor med kapno lego in betonskim zobom mansarde? Pri nas je to približno 4 cm široka in 10 cm visoka reža. Hvala.... (SLONEP)
Po kolikšnem času se lahko naredi fasada? (Laguna)
Pozdravljeni. Prebral sem nekaj objavljenih člankov na Slonepu na temo toplotne izolacije stavb in sem zdaj v skrbeh. Namreč, popolnoma bom prenovil mansardo (zamenjal ostrešje, na novo zazidal stene mansarde). Seveda me skrbi, kako bo z vlago v na novo zazidanih stenah ter ostrešju. Mojstri pravijo, da to ni problem, jaz pa o tem nisem ravno prepričan. Stene mansarde bodo od zunaj tudi sveže ometane z malto, da se rob stene izenači s staro fasado. Ali res ni treba počakati več kot teden dni? Jaz sem hotel počakati preko zime in takrat narediti fasado. ... (SLONEP)
Po kolikšnem času se obnavlja hišo? (gašper)
Spoštovani Zanimam se za nakup hiše letnik 1990. Na ogledu sem imel občutek, da je hiša dobro vzdrževana, tako da sem imel občutek, da bi bila potrebna le beljenja ter lakiranja parketa in oken. Zanima me, po kolikšnem času je po vaših izkušnjah potrebna hiša temeljite adaptacije, če je recimo razmeroma dobro vzdrževana? Kdaj je potrebno obnoviti instalacije, centralno ogrevanje, strešno kritino in leseno konstrukcijo strehe? Ali bi bilo pametno, da to storim že zdaj, saj ne bi želel tega početi nato čez recimo 5 let. Hvala... (SLONEP)
Ali lahko dodamo stiropor pod stekleno volno v strehi? (marjan)
Pozdravljeni. Na podlagi nasveta prijatelja sem se odločil, da bi doizoliral poševno streho s ploščami stiropora (5 ali 6 cm, EPS 70 ali 100) kot sekundarne izolacije in opaž zamenjal z mavčnimi ploščami. Ko sem svojo idejo predstavil prodajalcu, mi je odsvetoval uporabo stiropora pod stekleno volno, ker naj bi steklena volna, ki jo imam med špirovci, zgnila. Tako sam ne vem, kaj naj naredim, zavedam se, da je za Ljubljano 12 centimetrov izolacije premalo in bi rad še pred zimo streho doizoliral s kakovostno in čim tanjšo (zaradi višine mansarde) izolacijo. Prosim vas za vaš nasvet, saj imam že kupljen knauf, izolacijo (stiropor) pa bom kupil na podlagi vašega nasveta. Zanima me tudi, če lahko namesto stiropora EPS 70 za sekundarno izolacijo uporabim EPS 100 ali 150, da bi zmanjšal potrebno debelino izolacije. Trenutno stanje je naslednje: streha je krita s tegolo in je hidroizolirana z nekakšno bitumensko plastjo in ima nekaj zračnikov; pod deskami je 4 cm prostora, nato 12 cm tervola, folija in opaž. Hvala vam za vaš odgovor!... (SLONEP)
Ali lahko prekrijem tegolo s tegolo? (Zlatko)
Imam 15 let staro streho prekrito s tegolo. Tegola je pritrjena neposredno na deske brez izoteka. Zanima me ali lahko streho še enkrat prekrijem s tegolo, kar pomeni tegola na tegolo, če ne kaj svetujete? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako izvesti prizidek k hiši na pobočju? (prizidek)
Pozdravljeni! Z možem sva se odločila, da bova razširila hišo. Hiša je bila zgrajena na obali leta 1966, balkon (3 x 3 m) pa je bil kasneje dozidan. Radi bi razširili in zaprli balkon v bivalni prostor (6 m x 3 m). Hiša stoji na pobočju. Vse skupaj naj bi stalo na spodaj povezanih stebrih. Dva od balkona sta že obstoječa. Kolikšna bi morala biti debelina temeljne plošče, vrsta temeljev in zidovi? Če sem dobro razumela bi morali temeljiti na plošči? Najbolj nas je strah temeljev, saj se ta del mesta v celoti počasi pogreza. V mislih imamo čim lažjo konstrukcijo, da ne bi preveč obremenjevali stebrov. Vprašanje je tudi glede strehe. Ali je opečnata streha pretežka? V mislih imamo nadaljevanje že obstoječe strehe - korci. Ali priporočate aluminijasto oz. lažjo streho? Hvala in lep pozdrav!... (SLONEP)
Kako izolirati streho zgrajeno iz travet? (robert)
Pozdravljeni. Naša streha je sestavljena iz betonskih travet in betonskih polnil. Razmik med travetami je 50 cm. Od spodnjega dela travete do polnila je 10 cm. Kaj lahko uporabimo za končni videz stropa-strehe? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Ali obstajajo subvencije za zamenjavo azbestnih kritin? (leon)
Ali je možno pridobiti subvencijo za sanacijo azbestne strehe? ... (SLONEP)
Kako izolirati betonsko streho? (IZOLACIJA MANSARDE)
Prosil bi, če mi lahko svetujete, kakšen tip in način izolacije bi potreboval za betonsko mansardo? Streha je na sončni strani. Mansarda je precej nizka in bi potreboval takšno rešitev s katero ne bi izgubil preveč na višini. Izolacija naj bi bila učinkovita poleti in pozimi. Hvala vnaprej za vaš odgovor. ... (SLONEP)
Ali potrebujemo strelovod na kovinski strehi? (boris)
Zanima me ali je dovolj za pločevinasto streho, če jo samo na vogalih ozemljim, ali pa je treba namestiti strelovod? Imam garažo pokrito s trapezno pločevino brez izolacije, pločevina je cinkana in barvana debeline 0,6 mm.... (SLONEP)
Ali so mavčne plošče dovolj dobre za izvedbo stropa? (Tanja14)
Gradbeni izvajalec nam ponuja izgradnjo pritlične hiše z zidaki. Vendar predlaga rešitev, da bo strop samo iz mavčne plošče. Zanima me kakovost predloga in kako je z vdorom vlage, zvočno izolacijo in temperaturo prostora v tem primeru.... (SLONEP)
Kako izolirati streho na obali? (samo)
Na hiši, ki leži na obali, želim obnoviti in izolirati streho. Trenutno stanje je sledeče: deske na škarnikih in korci položeni na malto. Podstrešje sedaj ni izolirano, kar pa so sedaj moje želje. Muči me predvsem odvod zraka iz zračnega sloja v slemenu. Hiša stoji na grebenu in je stalno izpostavljena vetru.... (SLONEP)
Kako toplotno izolirati že pokrito streho? (Aleš)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšna je možnost oziroma postopek izolacije podstrešja? Sama streha ni podeskana. Zanima me, kako je možno dobro izolirati takšno streho? Torej, da je ni potrebno odkriti in jo podeskati? Namreč podstrešje je dokaj velik prostor, katerega bi se dalo izkoristiti za bivalni prostor. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kakšne so razlike med posameznimi materiali za kleparske izdelke? (Katarina)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšne so prednosti in slabosti različnih materialov za kleparske izdelke? Predvsem, kako je s kakovost/trajnostjo, rjo, luščenjem barve, puščanjem barvnih sledi na strešnikih, ceno, odpornostjo na točo in primernostjo za uporabo deževnice za vrt. Gre za naslednje materiale: pocinkana pločevina, pocinkana barvna pločevina, aluminij, barvan aluminij, baker, cinkotit in prokrom in nerjaveča pločevina.... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog