Kritina iz bitumenske lepenke

Strešna obloga iz bitumenske lepenke se je sprva uporabljala zgolj za pokrivanje streh objektov, ki niso bili namenjeni trajnemu bivanju oz. so morali biti le-ti v tem primeru opremljeni z dodatnimi toplotno-izolacijskimi sredstvi. Danes je, po številnih izboljšavah in dodelavah, bitumenska lepenka primerna za pokrivanje vseh vrst streh. Sestavljena je iz plasti bitumna, steklene koprene in keramičnega ali mineralnega agregata.

Prednosti kritine iz bitumenske lepenke so predvsem v majhni teži, visoki odpornosti proti ognju in vsem ostalim težavnim vremenskim pogojem, hkrati pa se ponaša z dolgo življenjsko dobo. Kritine iz bitumenske lepenke ni treba dodatno vzdrževati.

Primerna je tako za strehe z manjšim nagibom kot tudi za navpične dele streh. Uporablja pa se na strehah z naklonom med 11º in 90º.

Kritina iz bitumenske lepenke se polaga na lesen opaž, lahki cement, vezano ali iverno ploščo, pritrjuje se z žeblji, slemena, robove, grebene in žlote se oblikuje s posebnimi elementi, ki so na voljo na tržišču.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog