Vprašanja - Zavarovanje
Število ustreznih rezultatov: 12
Unovčitev bančne garancije in kam s preostalim denarjem? (Simon75)
Zaradi slabe izvedbe del na stanovanjskem kompleksu je bila unovčena bančna garancija za odpravo napak na skupnih delih. Po odpravi napak bo verjetno nekaj denarja ostalo. Ali obstaja kakšen predpis, kaj s tem denarjem? Ali ga je treba vrniti izvajalcu ali se ga lahko porabi za kakšen drug namen, npr. za rezervni sklad?... (SLONEP)
Ali zavarovanje stanovanja, pohištva in sten krije plesen zaradi slabe izolacije bloka? (Plesen zaradi slabe izolacije)
Pred mesecem sem sklenila zavarovanje za stanovanje prek Domplana Kranj. Ta zajema stene pohištvo, itd. Natanko pred pol leta smo se vselili v stanovanje, kupili novo pohištvo in si ga uredili po našem okusu. Ko je prišel mraz, je za omaro začel nastajati moker madež, omara je bila na zunanji steni. Prihajali so "strokovnjaki iz Domplana" in me vsakič sproti malo manj ko okregali, da se v stanovanju ne suši mokrega perila itd. Ko smo kupili sušilni stroj, po njihovem predlogu, mokremu madežu ni bilo konca postajal je vedno večji, do te mere, da se je pojavila plesen. Sedaj pa me zanima, če to škodo tudi krijejo, saj nismo vedeli, da je izolacija tako zanič, saj čez steno se čuti mraz skoraj tako kot bi bil zunaj na vetru. ... (SLONEP)
Kraja kolesa iz kleti in povrnitev škode? (VTJ)
Iz kleti, ki jo imam zavarovano proti kraji, so mi ukradli kolo, ki sem ga prejel kot darilo, tako da nimam niti računa in nobene fotografije, kar zahteva zavarovalnica. Imam pa garancijski list s serijsko številko kolesa. Prav tako imam potrjen policijski zapisnik s prijavo kraje in je v njem napisano, kaj mi je bilo odtujeno (še nekaj drugih reči, med drugim tudi čevlji, za katere tudi nimam spravljenega računa). Mi je zavarovalnica dolžna izplačati škodo ali ne? ... (SLONEP)
Prenos hipoteke ter nova hipoteka? (Jure)
Spoštovani! Vljudno prosim za komentar oziroma nasvet. Sem lastnik stanovanja, za katega imam posojilo, zavarovano s hipoteko. Stanovanje želim prodati ter kupiti bremen prosto hišo, na katero želim prenesti hipoteko kot zavarovanje posojila. Kupec stanovanja bo prav tako najel posojilo za nakup stanovanja, za kar želi zastaviti to isto stanovanje. Ali je tako postopek možno korektno in brez tveganj izvesti? ... (SLONEP)
Odpoved hipotekarne pogodbe s strani kreditojemalca? (Jože)
Pred letom dni sva skupaj s prijateljem dvignila hipotekarni kredit v Avstrijski banki za nakup nepremičnine-hiše in tako postala lastnika le-te.Jaz 1/2 in on 1/2, ki pa ni razdeljena na čigavo je kaj.Oba kreditne obroke redno plačujeva. Zaradi spora s solastnikom nisem več zmožen živeti v isti hiši, zato bi se rad odpovedal svoji 1/2, prodati ne morem torej kaj potem storiti? Kako banka odvzame del? Kako to vpliva na solastnika? ... (SLONEP)
Zavarovanje kredita z zavarovalnico ali hipoteko? (Velimir)
Zanima me predvsem razlika med zavarovanjem stanovanjskega kredita preko zavarovalnice ali s hipoteko. V banki so odgovorili, da je zavarovanje preko hipoteke boljše, saj v tem primeru ni dodatnega vmesnega člena (zavarovalnice), ki ga je potrebno plačati. V primeru zavarovanja kredita preko zavarovalnice pa v primeru nezmožnosti plačevanja kredita, banka prenese terjatve na zavarovalnico, ki enako poskrbi za terjatev kot bi to storila banka. Zanima me, kaj je za najemnika kredita ugodnejša možnost?... (SLONEP)
Najem stanovanjskega kredita in solidarno poroštvo? (Robert)
Spoštovani! V svoji banki se dogovarjam za najem stanovanjskega kredita, ki ga bom zavaroval preko zavarovalnice. Hkrati se bom preko taiste banke še življensko zavaroval za čas odplačevanja kredita, seveda za dogovorjeni znesek kredita. Banka vztraja še s solidarnim poroštvom zakonca, ki naj bi bilo zgolj "informativno" in pomeni samo to, da je zakonec seznanjen z najemom kredita ter, da ta dokument ostane pri njih in zakonca v nobenem primeru "nikakor ne obremenjuje". Iz teksta v dokumentu solidarnega poroštva temu ni ravno tako. Kakšna je sploh razlika med "porokom" in solidarnim porokom? Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.... (SLONEP)
Zavarovanje (Vili)
Zanima me, ali katera od slovenskih zavarovalnic nudi zavarovanje nezmožnosti plačevanja kreditvnih obveznosti (ne kot obvezno obliko zavarovanja kredita). Imam namreč kredit pri eni od naših bank, urejeno zavarovanje s hipoteko; zaradi lastne varnosti pa bi si želel pridobiti ustrezno zavarovanje? ... (SLONEP)
Zavarovanje kreditov (NN)
Spostovani! Zanima me ali je mozno zavarovati vecji znesek kredita na banki s tem, da dajem zavarovalnici svoje nepremicnine v razmerju 1:2. Hvala za odgovor! ... (SLONEP)
Kakšna je razlika med gradbenim in montažnim zavarovanjem? (jono)
Pri zavarovalnicah sem opazil, da obstajata dve možnosti zavarovanja gradnje. Eno je gradbeno zavarovanje, drugo pa montažno. V čem je razlika?... (SLONEP)
Hipoteka (G.M.)
Pred leti sem vzel posojilo 4.000.- DEM in zastavil kot hipoteko gradbeno zazidljivo parcelo, ocenjeno od sodnega cenilca na cca 6 milijonov SIT. Nekaj časa sem odplačeval obroke, nato pa je nastala finančna stiska in nisem mogel več odplačevati. Zdaj sem dobil od sodišča sklep, da je moja parcela predana upniku. Zanima me, če mi mora upnik vrniti razliko do dejanske vrednosti ( dolg je p oderuških obrestih narstel na okoli 500.000.- SIT), ali pa je celotna prcela njegova. Lep pozdrav in hvala za odgovor! PS: Prosim, če mi odgovorite po E-pošti. Gusti... (SLONEP)
Denarna sredstva za popotresno obnovo (NN)
Zakaj denarnih sredstev, ki so odobrena kot državna pomoč za popotresno obnovo določenih objektov v lasti fizičnih oseb, ni mogoče lastnikom takšnih objektov nakazati vnaprej in v celoti? ... (Ministrstvo za okolje in prostor, Urad za prostor)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog