Turistično zavarovanje

Načrtovanih in težko pričakovanih počitnic in potovanj se vsi vselimo. Običajno poteka vse tako, kot smo si zamislili, in domov se vračamo spočiti, polni prijetnih vtisov in novih doživetij. Vselej pa ni tako, saj nas lahko presenetijo nepredvidljivi, neprijetni dogodki že pred odhodom ali med potovanjem ali počitnikovanjem. Bolezen, nesreča, kraja, uničenje ali poškodovanje prtljage in še vrsto drugih nepredvidljivih dogodkov nam lahko pokvari dopust. Z ustreznim zavarovanjem se bomo na pot podali bolj brezskrbno, v primeru morebitnihtežav, pa bomo te rešil hitreje in z manj zapleti. Turistična zavarovanja lahko sklenemo z veljavnostjo po Evropi in celem svetu v različnih kombinacijah.

Zaradi določenih okoliščin (bolezen, nesreča,...) je treba potovanje včasih tudi odpovedati. Brez zavarovanja za primer odpovedi turističnega potovanja, nam agencije vrnejo zgolj določen delež vrednosti aranžmaja. Poleg razočaranja, da smo morali odpovedati potovanje, pa nas v primeru, če nismo zavarovani, dodatno prizadene še finančna izguba.

V tujini je zaradi nepoznavanja okolja, postopkov, morebitnih težav v komuniciranju in finančnih stroškov dosti težje reševati nastale probleme kot doma. Zato zavarovalnice ponujajo zavarovanja proti različnim nevarnostim, s katerimi se lahko soočimo v tujini.

Turistično zdravstveno zavarovanje z asistenco je namenjeno vsem, ki potujejo v tujino kot turisti, popotniki, izletniki, poslovneži, delavci in študentje v času študija. Dogovorjene storitve se izvajajo izključno v tujini. Zavarovanje lahko sklenemo individualno, družinsko ali za skupino. To zavarovanje krije v okviru dogovorjene zavarovalne vsote stroške nujnega zdravljenja, obisk zdravnika, zdravljenje in prevoz v bolnišnico, nakup zdravil, prevoz v domovino in zagotavlja 24 urno pomoč oz. asistenco.

Na prtljago in osebne stvari sicer skrbno pazimo, kljub temu pa lahko pride do dogodkov, neodvisnih od zavarovanca, katerih posledica je poškodba, uničenje ali odtujitve osebnih stvari in prtljage. S sklenjenim zavarovanjem za prtljago in osebne stvari, se bomo zaščitili pred nastalimi stroški, povezanimi z nastalim položajem. Zavarujemo se lahko tudi za škodo, ki jo utrpimo zaradi zlorabe izgubljene ali ukradene plačilne ali kreditne kartice.

Glede na nepredvidljivost dogodkov se nam lahko zgodi, da se v tujini znajdemo v pravnem postopku. Zavarovanje povrnitve stroškov za pravno pomoč v tujini, zagotavlja kritje stroškov obrambe zavarovanca. Prav tako se lahko zgodi, da pride do nesreč, ki imajo za posledico poškodovanje stvari in tretjih oseb. V tem primeru sklenitev zavarovanje odgovornosti zavarovalnica krije škodo, ki jih tretje osebe uveljavljajo proti zavarovancu.

Nastanek besedila: september 2008.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog