Vrtni predeli

Vrt lahko oblikujemo na mnogo načinov. Najzanimivejši je vrt sestavljen iz različnih oblik, ki jih najdemo v naravi. Gozd, travnik, jezera in hribe lahko enostavno napravimo v vrtu, pa čeprav ni velik. Nekaj skupaj posajenih dreves lahko predstavlja gozd, vrtna trata je travnik, majhen ribnik in skalnjak ob njem pa predstavlja čudovito gorsko jezero. Sicer bomo potrebovali malo domišljije, da bomo res začutili gorski vetrc, ki se podi preko jezera in slišali šumenje gozda, vendar bomo pripeljali v lasten dom nekaj divjine, ki jo sodobni mestni človek pogreša. Polje v obliki zelenjavnega vrta pa je danes prisotno skoraj v vsakem vrtu.
Vrste vodometov

Vrste vodometov

Oglejte si slike različnih vrst vodometov, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju vodne dekoracije v okolici vaše hiše.

Deset nasvetov za naravni ribnik

Deset nasvetov za naravni ribnik

Deset nasvetov, ki bodo v pomoč pri izdelavi naravnega ribnika, ki je prijazen do živali in se sam oskrbuje.

Terasa in balkon

Terasa in balkon

Premajhna, preozka, preveč senčna, prevroča: velikosti balkona in terase večinoma ne morete izbirati. Ob pravih zamislih pa lahko tudi vsak zunanji prostor privlačno uredite in ga spremenite...

Kako se znebite radovednih pogledov v vrtu

Kako se znebite radovednih pogledov v vrtu

Izbrali smo nekaj nasvetov, s katerimi si lahko zagotovite diskretnost v okolici vaše hiše in na vrtu.

Gradnja ribnika s folijo

Gradnja ribnika s folijo

Najprej se lotimo izkopa jame. S pomočjo količkov in vrvice si označimo obliko vodne površine. Upoštevamo, da naj bo ribnik zgrajen vsaj iz dveh globinskih stopenj.

Gradnja betonskega ribnika

Gradnja betonskega ribnika

Jamo izkopljemo 15 cm širše od velikosti ribnika. Po želji oblikujemo obrobne police za rastline. Pri dvignjenih bazenih mora biti globina večja.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog