Bolezni in nadloge

V vsakem vrtu se prej ali slej srečamo s težavami, ki nam kvarijo njegov videz. Rastline nekega dne niso več tako lepe, kot bi morale biti, so poškodovane ali pa jih ni več. Razlogi so različni, običajno težave tega tipa posledica bolezni ali škodljivcev.

Na bolezni in škodljivce gledamo zgolj kot na nebodijihtreba. Tudi to so živa bitja, ki se le borijo za svoj obstoj pod soncem. Če se tega zavedamo, smo lahko veliko učinkovitejši pri njihovem zatiranju, obenem pa nimamo potrebe, da jih povsem zatremo, temveč jih lahko vzdržujemo na neki ravni, ko ne povzročajo znatne škode. Izjema so le tiste bolezni in škodljivci, ki so k nam prineseni iz tujih krajev in jih ni mogoče učinkovito regulirati.

Polži so na pohodu

Polži so na pohodu

Polži sodijo med tiste vrtne škodljivce, ki jim moramo napovedati brezpogojno vojno. Vsekakor niso vsi polži enako nevarni našim rastlinam in niso vse rastline enako ogrožene.

Kako preženete nadležne komarje

Kako preženete nadležne komarje

Imate po napornem dnevu šele proti večeru čas in priložnost za uživanje na terasi? Potem pa slišite nadležen komarjev bzzzz...

Ose in sršeni - odstranjevanje gnezd

Ose in sršeni - odstranjevanje gnezd

Osja in sršenja gnezda pogosto najdemo na ostrešjih. Ose in sršeni na splošno niso nevarni, a včasih se je gnezda vendarle treba znebiti.

Odganjanje golobov

Odganjanje golobov

Zaščita pred golobi in drugimi pticami. Golobji iztrebki so lahko tudi nevarni, saj omogočajo prenašanje nalezljivih bolezni, zaradi njihove strukture pa lahko pride tudi do poškodbe...

Zaščita rastlin pred polži

Zaščita rastlin pred polži

Polži so lahko velika nadloga na vrtu. So nenasitni in, če imajo ugodne pogoje, jih je vsak dan več. Ročno odstranjevanje je običajno sizifovo delo, saj se že naslednji dan ...

Pravilno shranjevanje škropiv

Pravilno shranjevanje škropiv

Kljub temu, da se trudimo uporabljati naravna sredstva za zatiranje škodljivcev, moramo včasih poseči tudi po različnih kemijskih pripravkih.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog