Vprašanja - Bolezni in nadloge
Število ustreznih rezultatov: 37
Stran: 1 2
Zakaj rododendron ni cvetel? (Spominčica)
Na hodniku stanovanjskega bloka imam rododendron, ki je lansko leto avgusta nastavil popke, vendar letos ni cvetel. Popki so sedaj bolj rjave barve. Zanima me, zakaj ni cvetel in kaj naj zdaj naredim s popki. Ali naj jih porežem? ... (SLONEP)
Zakaj mi letos paradižnik ne uspeva? (sonce)
Vsako leto sem imela krasen in bogat pridelek paradižnika. Letos pa je kljub zalivanju ena sama žalost. Kaj bi bilolahko narobe? ... (SLONEP)
Kaj narediti z nadležnimi kurjimi črevci (rogovilček)? (alida1)
Prosim vas za nasvet kako se rešim nadležne trave v vrtu. Travo imenujemo rogovilček ali kurja črevesca. Preizkusila sem že vse kar je v mojem znanju ali brez uspeha. Največje težave imam pri pridelavi motoavilca. Omenjena trava popolnoma pokrije pridelek in ga je nemogoče obirati. ... (SLONEP)
Zakaj je krompir krastav? (mirjana)
Zakaj je krompir krastav? Zaradi zemlje (lapor), sorte (desire), kolobarjenja? ... (SLONEP)
Orehi postajajo črni. Kaj storiti? (berinjak)
Plodovi oreha postajajo črni. Kaj naj storim? ... (SLONEP)
Zakaj mi ne uspeva solata? (Božo)
Imam težavo s sejanjem in sajenjem (flancanjam) solate. Na domačem vrtu mi zelenjava zelo lepo uspeva (paradižnik, česen, čebula, paprika, krompir,...), problem pa imam s solato. Kljub temu, da sem jo takoj po sejanju in "flancanju" (uporabil sem oboje) prekril s kopreno in dobro zalil, mi enostavno ni hotela zrast. Najprej sem pomislil na ptiče, vendar koprena ni bila nikjer poškodovana, tako, da edino pride v poštev kakšen voluhar ali rjavi polži,... Kaj mi svetujete, da bi kljub temu lahko užival domač pridelek? ... (SLONEP)
Kako odvrniti mačka, da bi opravljal potrebo v zelenjavnem vrtu? (ban)
Za opravljanje potrebe si je sosedov maček izbral naše grede. Ker nas dopoldan seveda ni doma, me zanima, če obstaja kakšno sredstvo, ki bi mačka odvrnilo od tega?... (SLONEP)
Ali je Boom efekt primeren za zatiranje robinije (akacije)? (Jasmina)
Ali lahko uničim akacijo z Boom efektom? ... (SLONEP)
Kaj so črne pike na fižolu in solati? (martin)
Letos so se nam na solati in fižolu pojavile črne pike. Ali mi lahko svetujete kaj bi to lahko bilo? ... (SLONEP)
Zakaj se sušijo ciprese? (Levak)
Imam cipreso, ki je stara več kot 15 let. Dosegla je višino cca 8 metrov Sedaj pa je se je začela sušiti v notranjosti in odmetava vršičke. Imam več podobnih rastlin v okolici in se vse obnašajo enako. Prosim za nasvet .... (SLONEP)
Kako zatreti mravlje na vrtu? (Ivo )
Prosim za nasvet, kako zatreti mravlje na vrtu (npr. na artičoki, papriki, fižolu; delajo tudi mravljišča ob koreninah oz. izrastkih)? ... (SLONEP)
Zakaj se na magnoliji sušijo in odpadajo listi? (m p)
Na vrtu imamo približno 20 let staro magnolijo. Listi so se ji začeli sušiti in odpadati. Kaj bi lahko bil vzrok in kaj lahko naredimo? ... (SLONEP)
Kako uničiti osje gnezdo, ki je v tleh? (Vesna)
V lesenem podu terase, pod zunanjo nadstrešnico, so se nam zaredile ose. Ker je že prišlo do prvih pikov, se jih moramo znebiti. Nam lahko svetujete najprimernejši način?  ... (SLONEP)
Se ciprese sušijo zaradi pasjega uriniranja? (Sušenje cipres zaradi psa)
Ali je možno, da se ciprese sušijo zaradi tega, ker imamo psa in jih polula, so samo suhe od spodaj in na eni strani, kjer teka pes? ... (SLONEP)
Kaj je naredilo majhno duplino v tulipanovcu? (Mateja)
Pozdravljeni! Pred kratkim sem na tulipanovcu opazila duplino velikosti jajca (deblo ima premer 10 cm). Zanima me, kaj bi lahko povzročilo duplino in kaj narediti v opisanem primeru? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Zakaj češnja ne rodi, kako jo škropiti in obrezovati? (vito)
V letu 2000 smo posadili "pevčnik-sadiko" češnje, ki pa še do letos ni rodila sadežev. V neposredni bližini stoji starejša češnja oddaljena 30 do 40 metrov, ki pa ima plodove vsako leto. Zanima me tudi njeno obrezovanje oz. škropljenje. ... (SLONEP)
Ali se lahko okužimo z rastlinskimi virusi? (Sanja)
V različnih knjigah in časopisih sem brala, da veliko virusov napada rastline, med njimi tudi krompir. Zanima me, ali se lahko ljudje okužimo, če delamo z bolnimi rastlinami ali pojemo plodove, ki so okuženi s temi virusi?... (SLONEP)
Kako z vrta pregnati miši in krte? (BOŽO)
Živim v takšnem okolju, kjer se med ostalim pojavljajo tudi poljske miši (okoli moje hiše je polje in hlev). Zaradi tega imam na vrtu in v zelenici vse polno lukenj, ki jih v zemljo naredijo miši. Zanima me, kako bi lahko to preprečil, da bi imel lepo zelenico brez mišjih lukenj in krtin. Poudarim naj, da že dalj časa brezuspešno nastavljam mehke vabe za miši TERMINATOR, vendar ni nobenega uspeha. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako pregnati žolno, ki dela luknje v fasado? (Boštjan)
Pozdravljeni! Zelena žolna mi dela škodo na demit fasadi (v fasado dela luknje). Zanima me, ali je kakšen način, da bi omenjenega ptiča odvrnil od povzročanja škode?... (SLONEP)
Kako zaščititi ciprese pred divjadjo? (Branko)
Na vrhu z rožami zasajene škarpe imamo v dogovoru s sosedi na meji zasajene ciprese. Vendar so te ciprese žrtev rednih obiskov divjadi - srn, tako da na enem koncu čisto propadajo. Poskusili smo že z nanašanjem nekakšne pene, ki bi naj bila namenjena odganjanju divjadi, pa ni bilo učinka. A je res edina rešitev ograja? Kar visok strošek, pa še usklajevanje s sosedi. Kakšne so še druge možnosti? Za odgovor se zahvaljujem.... (SLONEP)
Zakaj so listi kivija ožgani? (Miro)
Letos sem posadil kivi (dve ženski, en moški). Sedaj sem opazil, da so nekateri listi do polovice posušeni. Mi lahko pomagate z nasvetom. Hvala.... (SLONEP)
Kako odstraniti mah s starejše strehe? (TOMAŽ)
Hiša je pokrita z eternitnimi ploščami (pred 70 leti) in po strehi je začel rasti mah. Zanima ali obstaja kakšno sredstvo za odstranitev?... (SLONEP)
Zakaj odpadajo oleandru listi? (Tina)
Zanima me, zakaj oleandru odpadajo listi? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako naj zatrem kalifornijske deževnike? (Andreja)
Pred nekaj leti smo v kompost naselili kalifornijskega ali kompostnega črva. Sedaj se je tako razmnožil, da zelo ogroža celoten vrt. Mislim, da jedo korenine, ker pridelek ne uspeva več. Zanima me, če bi mi znali svetovati, kako naj se sedaj znebim tega črva. Ali je to sploh mogoče? Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Kako zatreti uši na albiciji? (albicia)
Na dvorišču imamo zasajena drevesa albicia, ki poleti nudijo čudovito senco. Problem je v tem, da ko je najbolj vroče, se pojavijo čisto drobne uši, ki medijo in pojavi se nekakšna bela mana. Ta pada z dreves na tlakovce, ki postanejo postanejo črni. Smo na zahodnem Primorskemi. Prosim za vaš nasvet s kakšnimi škropivi to uničit. V nasprotnem primeru bi morali to posekat pravzaprav so jih že veliko posekali. Hvala za vaš odgovor... (SLONEP)
Kako se znebiti nadležnega plevela - slaka? (barbara)
Pozdravljeni. Nekaj let nazaj, ko smo za gnojenje uporabili hlevski gnoj, je z njim na vrt prišel tudi slak, ogromno slaka. Vsako leto ga imam več in se ga ne morem znebiti. Kaj mi svetujete? Hvala in lp.... (SLONEP)
Kaj narediti proti luknjičavosti listov na lovorikovcu? (Janez)
Lovorikovec rumeni, napadla pa ga je tudi listna luknjičavost. Kaj narediti ?... (SLONEP)
Kako zatreti rjave pike na listih avokada? (Mari)
Že pred kakšnim letom sem iz koščice vzgojila avokado. Sedaj je velik približno 1 meter. Najprej so se mu listi začeli gubati. Takrat sem ga bolj zalivala, vendar ni nič pomagalo. Nato so se pojavile majcene bele uši. Po listih in zemlji. Zdaj se mi zdi, da so uši izginile, pojavile pa so se rjave pike po listih, ki se kar širijo. Ne vem, kaj naj storim, da mi ne bi propadel. Prosim vas za nasvet.... (SLONEP)
Kako zatreti slak v malinjaku? (pupa )
V malinjaku se mi je razrasel slak. Rada bi ga odstranila (po možnosti brez uporabe strupenih kemikalij) pa ne vem kako, zato vas prosim za nasvet.... (SLONEP)
Zakaj se sušijo ciprese 'Smaragd'? (Lucy)
Zanima me zakaj se mi sušijo ciprese smaragd? Je mogoče takšno cipreso rešiti s škropljenjem? Tudi pri sosedih opažam, da se določene ciprese sušijo - ali gre za obolenje ki se ga da rešiti? Najlepša hvala za odgovor.... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog