Urejanje

Lep vrt je sad načrtnega dela, ki se začne z listom papirja in svinčnikom. Dober načrt je pogoj, da z leti postane vrt lep, zanimiv in urejen. Načrtujemo lahko sami, lahko pa zaupamo izdelavo načrta strokovnjakom.

Glavno vodilo vsakega načrtovanja mora biti, da je vrt narejen v skladu z lastnikovimi željami. Vrt, ki lastniku ni všeč ali pa ga preveč obremenjuje, ne bo nikoli dosegel svojega namena, niti ne bo zasijal v vsej svoji lepoti.

Vrt naj se načrtuje s tehtnim premislekom. Rastline rastejo in zahtevajo prostor, pričakovanja lastnika se z leti spreminjajo. Zato moramo upoštevati, da se vrt ves čas spreminja in da dve leti zapored ni enak.

Mikroklima v naših vrtovih

Mikroklima v naših vrtovih

Poznavanje mikroklime v vrtu nam lahko močno pomaga pri sami izbiri rastlin in pri izbiri prave lokacije za pravo rastlino.

Hitra okrasitev doma za noč čarovnic

Hitra okrasitev doma za noč čarovnic

Okraševanje doma s strašljivimi podobami za noč čarovnic je tudi pri nas vse bolj priljubljeno. Za domiseln videz lahko poskrbite tudi v zadnjem trenutku.

Barve v vrtu (3. del)

Barve v vrtu (3. del)

Tople barve imajo na drugi strani barvnega kolesa hladne barve s katerimi tvorijo kontraste. Tako bodo v tokratnem članku opisne hladne barve.

Čebelam prijazen vrt

Čebelam prijazen vrt

Čebele je potrebno privabiti v svoj vrt zaradi opraševanja, sicer vam tako zelenjava kot okrasno rastlinje ne bodo dobro uspevali.

Vrtno ognjišče

Vrtno ognjišče

Ogenj smo ljudje vedno uporabljali za ustvarjanje prijetnega razpoloženja. Vrtno ognjišče je poleti tisto, kar je pozimi kamin.

Postavitev cvetličnega mejnega zidu

Postavitev cvetličnega mejnega zidu

Namesto ograje ali žive meje vrt lahko ogradite tudi z zidom. Zlasti v bližini prometne ulice lahko zid občutno ublaži obremenitev s hrupom.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog