Vprašanja - Vrtni predeliTrata, ki je ni potrebno kositi?

VPRAŠANJE:

Ali obstaja kakšna rastlina, podobna Dihondri, ki bi uspevala na Gorenjskem?

(Nena)


ODGOVOR:

Verjetno iščete rastlino, ki bi vam nadomestila travo in ne bi potrebovala veliko nege oz. košenja. Dihondra je zelo primerna, vendar ne uspeva dobro v krajih s hladnejšim podnebjem, kar Gorenjska vsekakor je.

V vašem koncu lahko namesto dihondre posadite kamilico (Chamaemelum nobile). Kamilica, ki jo poznamo zraste kar visoko in cveti. Obstaja sorta 'Treneague,' ki ne cveti in je zelo nizke rasti. Z njo uspešno nadomestimo travo. Sadimo jo na 15 do 30 cm razdalje. Kosimo zelo redko oz. takrat, ko rastline postanejo previsoke. Uporabljamo rotacijsko kosilnico, strižnik oz. motorno koso z najlonsko vrvico ali škarje. Po sajenju bo kamilica hitro prerasla gole površine in vrt bo zelen.

19.09.2004 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog