Vprašanja - Vrtni predeliKdaj naj se lotim redčenja rastlin v ribniku?

VPRAŠANJE:

V ribniku, velikem 5 x 8 m so se mi nenormalno močno razrasle različne rastline, predvsem takšne, ki rastejo v plitvi vodi in pa takšne, ki prekrivajo vodno površino. Kdaj je najbolj primeren čas, da se lotim njihovega odstranjevanja?

(Kaja)


ODGOVOR:

Najbolj primeren čas, za odstranjevanje in redčenje rastlin v ribniku je pozno poletje. Takrat so dvoživke že zaključile cikel razmnoževanja. Rastline, ki jih odstranite, ne smete presaditi v naravo, saj so lahko med njimi tudi rastline, ki niso doma v naših krajih. Najboljša rešitev je, da jih kompostirate.

Naj vas tudi opozorim na dejstvo, da morda vaš ribnik ni preveč zaraščen z rastlinami. Živali, z izjemo nekaj vrst (npr. kačji pastirji), ne marajo odprte vodne površine, temveč imajo rade plavajoče in druge rastline. Zato naj bo vsaj polovico ribnika prekritega z rastlinami.

11.06.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog