Oprema frizerskega in kozmetičnega salona

Lep in urejen videz je pomemben, saj pripomore k dobremu počutju, krepi samozavest in omogoča suvereno ter uspešno delovanje posameznika na vseh področjih družbenega življenja in delovanja. Vizualna urejenost je ena izmed vrednot in zahtev sodobne družbene resničnosti. Zato vse več ljudi, ne samo žensk, ampak tudi moških, namenja vse več časa in denarja za izboljšanje svoje zunanje podobe. Če je bil v preteklosti obisk kozmetičnih in frizerskih salonov več ali manj nujnost, je danes povezan s potrebo po čim lepšem videzu, drugačnosti, spremembah in sprostitvi. Zato morajo biti tudi saloni opremljeni in urejeni v skladu s potrebami in pričakovanji strank in morajo poleg funkcionalnosti izžarevati estetiko, toplino, prijetnost in sproščenost.

Oprema frizerskega salona

Konkurenca na področju ponudbe frizerskih storitev je danes zelo velika. Zato se moramo potruditi, da bo že zunanji videz salona pritegnil pozornost potencialnih strank. Privlačna in zanimiva zunanja podoba bo najverjetneje pogojevala tudi zanimivo osebje in dogajanje znotraj lokala. Za to tudi gre, za spremembe, za drugačnost. Ko vstopimo v salon, bo naš vtis o notranji urejenosti, skladnosti in opremljenosti odločil o tam ali se bomo zaupali veščim rokam strokovnega osebja ali pa se bomo izgovorili in zapustili salon.

Celotna notranjost salona mora delovati prijetno, toplo, sveže in obenem zanimivo, razgibano in dinamično. Frizerski saloni so večinoma večji svetlejši prostori, kjer se v enem delu opravljajo frizerske storitve, drugi del pa je namenjen čakajočim strankam. V tem delu moramo poskrbeti za čim večjo udobnost. Namestimo zofe ali udobne oblazinjene stole, če nam prostor dopušča, postavimo še manjše mizice. Manjši prigrizek na mizici ali postrežba s kavico bo verjetno za marsikoga dobrodošla. Vsekakor pa ta del prostora ne sme delovati utesnjeno in natrpano.

Čakajoče stranke se lahko kratkočasijo z opazovanjem dela frizerjev, poslušanjem glasbe, nekateri pa želijo izkoristiti čas za prebiranje dnevnega časopisa in revij, zato poskrbimo, da bodo vedno na razpolago.

V čakalnem delu namestimo še držalo za odlaganje plaščev, stojalo za odlaganje dežnikov in kakšno polico za odlaganje stvari strank. Najbolj praktično je, če so toaletni prostori locirani v bližini čakalnega dela, da s prehodi, ne motimo dela frizerjev.

Pohištvo salona naj bo v svetlih barvnih odtenkih, usklajeno z barvami sten in tal, ki naj bodo nedrseča in praktična za vzdrževanje. Svetle površine v kombinaciji z ogledali in steklenimi površinami dajo prostoru globino, tako da deluje večje, svetlejše in prijetnejše.

Poskrbimo za splošno osvetlitev, ki naj bo razpršena, toplih barvnih odtenkov in lokalno osvetlitev, tako pri delovnem pultu frizerjev, kot v delu, kjer stranke čakajo. Okolje salona popestrimo tako, da na stene izobesimo zanimive slike ali plakate. Tudi kakšna roža bo prijetno dopolnila prostor.

Za dobro počutje strank poskrbimo s primerno regulacijo temperature v prostoru, uravnavanjem vlažnosti in s kakovostnim prezračevalnim sistemom.

Seveda je zadovoljstvo s frizerskimi storitvami za stranke najpomembnejše, vendar pa so zmerne cene storitev, prijazno, komunikativno in zaupanja vredno strokovno osebje, ter prijetno čisto okolje atributi dolgoročne poslovne uspešnosti salona.

Oprema kozmetičnega salona

Dober kozmetični salon odlikuje strokoven, profesionalen kader, vrhunske metode dela, vrhunska tehnološka oprema, široka paleta možnih kozmetičnih storitev in kakovostni kozmetični izdelki.

Kozmetični salon je večinoma sestavljen iz treh prostorov, in sicer iz sprejemnega, delovnega in toaletnega dela. Razporeditev prostorov mora biti takšna, da ne moti intimnosti in procesov dela zaposlenih.

Seveda je največja pozornost pri opremljanju kozmetičnega salona usmerjena v urejenost, funkcionalnost in skladnost delovnega prostora, kot osnove, kjer se odvijajo vse kozmetične storitve: od nege obraza in telesa, različne vrste masaž, do oblikovanja telesa in drugih storitev.

Vendar je urejenost in opremljenost čakalnega prostora tudi zelo pomembna. S svojo opremo mora izražati topel, prijeten in zaupanja vreden ambient. Kozmetični prostor je intimen prostor, zato naj bo tudi oprema čakalnice prilagojena temu vzdušju. Izogibajmo se močnim barvnim odtenkom in vzorcem ter vpadljivim dekoracijam.

Stene in tla čakalnice naj bodo v prijetnih nežnih barvnih odtenkih in barvno usklajene z ostalo pohištveno opremo. Svetloba v čakalnici naj ne bo vpadljiva, temveč topla in razpršena.

Umetniške slike, plakati ali fotografije o načinu negovanja in ličenja, bodo popestrile stene čakalniškega prostora. Ogledala pa bodo omogočila strankam, da se po tretmanu uredijo.

Na mizici naj bodo dosegljive različne revije, nasveti in reklamni materiali kozmetičnih izdelkov ter seveda cenik storitev. Prijetna umirjena glasba bo na čakajoče stranke delovala prijetno in sproščujoče.

Vhod v lično opremljene toaletne prostore naj bo neposredno iz čakalnice. Tako kot vsi prostori v kozmetičnem salonu, mora biti tudi toaletni prostor čist, zračen in prijetno dišeč. Na poličko poleg zrcala lahko postavimo različne parfume in vzorčke posameznih krem, kar bo razveselilo marsikatero stranko.

Celotno oprema in vzdušje v čakalnici, naj bo uvod v nadaljnje sproščanje in razvajanje.

Ne samo strokovnost, in oprema salona, temveč topel človeški stik in spoštljiv in prijazen odnos zaposlenih, bo prepričal stranke o ponovnem obisku.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog