Oprema picerije

Danes je pica ena najbolj priljubljenih jedi. Picerije nudijo poleg različnih vrst pic tudi zelo pestro ponudbo drugih jedi, predvsem testenin, solat, v poletnih dneh pa tudi sladoleda in sadnih kup.

Število picerij in raznolikost ponudbe je v zadnjih nekaj letih zelo narasla. Konkurenca na tem področju je zelo velika, zato mora biti ambient zanimiv in prepoznaven. Notranja oprema lokala mora biti usklajena. Kombiniramo lahko materiale, kot so les, kamen, kamnite in opečnate obloge. Gostje se bodo dobro počutili v prijetnem in toplem, ne pa tesnem in natrpanem prostoru.

Če nam velikost prostora dopušča, postavimo poleg mizic še klopi. Na ta način izkoristimo in razgibamo prostor, vendar pa moramo omogočiti dovolj prostora za gibanje med mizicami. Poskrbimo tudi za manjše intimne kotičke, za manjše družbe ali pare.

Poleg prijetnega in čistega ambienta picerije, na število gostov vpliva seveda tudi postrežba in ponudba. V zadnjem času so vedno bolj priljubljene pice pečene v krušni peči, ki so tanjše in hrustljave, za razliko od pic pečenih v električni peči, ki so mehkejše in debelejše. Delovni pult picopeka, katerega površina naj bo gladka in primerna za obdelavo testa, naj bo lociran tako, da gostje skozi stekleno steno lahko pripravo pic opazujejo.

Pomemben element je tudi pribor. Krožniki naj bodo dovolj veliki, na vseh mizah pa naj bo tudi garnitura z začimbami in dodatki.

Poleg odličnih pic in postrežbe, je za število gostov pomembna tudi lokacija picerije. Lep razgled, možnost poletnega vrta in namestitev igral za otroke, dovolj velik parkirni prostor so atributi uspešne picerije. Seveda ne smemo pozabiti na čistost in urejenost sanitarnih prostorov, ki so ogledalo vsakega lokala. Zmerne cene in prijazno ter ustrežljivo osebje pa bo še dodatno dopolnilo prepoznavnosti picerije.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog