Vprašanja - Poslovni prostori
Število ustreznih rezultatov: 9
Sprememba namembnosti iz turistične kmetije v restavracijo? (Andrej)
Pred 30-imi leti smo v objektu odprli gostilno. Pred petimi leti smo pridobili za isti objekt sredstva za obnovo turistične kmetije, ker pomeni, da smo šli rekonstrukcijo starega objekta in dozidavo novega objekta. Gradbeno in kasneje uporabno dovoljenje smo pridobili za turistično kmetijo z nastanitvijo. Po preteku petih let imamo možnost ponovno spremeniti namembnost v gostilno s prenočišči. Zanima me če je za spremembo namembnosti potrebno ponovna vloga novega gradbenega dovoljenja, kar povleče za seboj vsa soglasja od sosedov, ogromne stroške itd? Dejstvo je da se nič ne dozidava, popravlja, spreminja. Noter ostane vse isto kot je bilo. Sami želimo odpraviti le omejitve, ki jih imamo s turistično kmetijo, to pa so samo določeno število sedežev, samo domači izdelki, samo prodaja domačih pijač. ... (SLONEP)
Sprememba namembnosti lokala? (Simon)
Od očeta bom prevzel lokal, ki je sedaj registriran kot kava bar, je pa v tem istem lokalu pred leti, že bila picerija. Zanima me, kje se uredi, oziroma spremeni namembnost gostinskih lokalov, katera institucija se s tem ukvarja. ... (SLONEP)
Odpoved pogodbe o najemu gostinskega lokala? (TAJA)
Imam sklenjeno najemno pogodbo za najem gostinskega lokala znotraj trgovskega centra za določen čas do 2017. Ker je promet v celotni trgovini in posledično v lokalu drastično padel, poslujemo negativno. Kakšne so možnosti, da prekinem pogodbo in s kakšnimi posledicami. Sporazumno ne želijo prekiniti pogodbe. ... (SLONEP)
Objekt za skladiščenje gradbenega materjala? (srečko)
Trenutno imam skladišče v velikosti 150 m2, kjer skladiščim žagan les in se naravno suši, zraven imam še skladiščen pesek, okoli 800 m3. Zanima me, če potrebujem za to kakšno dovoljenje ali kaj podobnega? ... (SLONEP)
Hramba računov za nepremičnine? (A. K)
Ali je res potrebno oz. smo zavezani, da vse pravne osebe (d.o.o.) hranimo račune v zvezi z nepremičninami več kot 10 let? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Plačevanje skupnih stroškov za ločen poslovni prostor? (Plačevanje skupnih stroškov)
Spoštovani, v več stanovanjskem bloku so v pritličju poslovni prostori. Prostori so popolnoma ločeni od skupnih prostorov stanovalcev. Niti poštnega predala nimamo v omenjenih prostorih, kaj šele kletne prostore. Dejansko nimamo s skupno elektriko, dvigali, beljenjem in podobnimi stroški nič. Zavedam se, da je popravilo fasade, strehe, čiščenje zarčnikov in dimnikov,.... tudi moj strošek. Ampak s prej omenjenimi stroški, pa nimam nič, saj tudi ključa vhodnih vrat nimam. Ali moram vseeno plačevati te stroške? ... (SLONEP)
Sprememba poslovnega prostora v stanovanje? (extra)
Zanima me, ali lahko kupiš poslovni prostor in si tam urediš stanovanje? Kakšni so stroški tega posega? Kaj je potrebno urediti, da se to lahko izvede in časovno koliko časa po navadi to traja? Prosim za čimprejšnji odgovor.... (SLONEP)
Kako odstraniti tapete? (maya)
Kupili smo starejše stanovanje v katerem so stene obložene z tapetami. Zanima me na kakšen način jih najlažje odstranim, ter s kakšnimi dodatki lahko v stanovanje vnesem pozitivno energijo, saj smo do sedaj živeli v taščini hiši v kateri je šlo vse narobe. Hvala.... (SLONEP)
Obnova kopalnice zaradi smradu? (NN)
Spoštovani, pred nedavnim smo kupili stanovanje v blokovskem naselju, staro 25 let. Kopalnica je stara in še ni bila nikoli obnovljena, zanima pa me naslednje: v kopalnici se iz greznice (jaška v tleh) dviguje grozen smrad. Tako da ko prideš v kopalnico, bi najraje šel kar takoj ven, tako močan vonj ima. Zanima me, kaj je za narediti? Ali obstaja kakšna stvar, ki bi omilila ta vonj? Ali bi se s temeljito prenovo kopalnice to uredilo? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, Barbara... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog