Pisarniško pohištvo

Pohištvo in oprema sta bistveni komponenti delovnega okolja, ki izražata podobo organizacije in tudi položaj zaposlenih. Oprema mora biti usklajena s celotno podobo podjetja. Vedno bolj pogosto se uporablja funkcionalno mobilno pohištvo, ki ga lahko sestavimo v različne kombinacije, glede na različne potrebe in spremembe.

Pisarniško pohištvo vključuje delovno mizo in stol, ter omare, predalnike in police za shranjevanje fasciklov, map in knjig. Zaradi spremenjenega načina dela, torej uporabe računalnikov, kamor shranjujemo podatke, pa je v sodobni pisarni fiksnih omar vedno manj. Pri izbiri pohištva ni toliko pomembna cena, barva in navidezna udobnost pohištva, ampak kakovost. Ker je delovno okolje v sodobnem času postalo naš drugi dom, v katerem preživimo več kot polovico dneva, mora biti pri izbiri pohištva skrb za zdravje in dobro počutje na prvem mestu. Znano je, da je v prijetnem okolju delovna uspešnost in produktivnost zaposlenih večja, saj primerna oprema pospešuje in olajša delovne procese. Dimenzije pohištva so določene s standardi, ki vključujejo ergonomske zahteve. Gre za določanje konstrukcijske trdnosti, čvrstosti in za določanje standardov pohištva, ki bo glede na človeške telesne in duševne značilnosti najbolj ustrezno prilagojeno delovnim obremenitvam zaposlenih.

Poleg upoštevanja ergonomije in funkcionalnosti pa je pomemben tudi estetski videz pohištva, ki mora biti glede na obliko, barvo in material povezan v harmonično celoto.

Kakovostna oprema in pohištvo je narejeno in materialov, ki omogočajo preprosto in učinkovito čiščenje. Za ustvarjalno delo pa je pomembna tudi pravilna razporeditev pohištva v prostoru, ki naj bo taka, da omogoča preglednost, dostopnost in ne daje občutka utesnjenosti.

S primernim pohištvom opremljen delovni prostor, lahko s posameznimi dodatki kot so slike, rože, zavese še polepšamo delovno okolje in spodbudno vpliva na človeško ustvarjalnost.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog