Pisarniške omare in police

Spremenjen način dela in uporaba računalniške tehnologije sta prinesla spremembe in prilagajanje tudi na področju pisarniškega pohištva. Večina podatkov se ne arhivira več na papir, temveč jih imamo shranjene na diskih v računalnikih. Le ti omogočajo tudi dostop do velike večine drugih informacij, zato ne potrebujemo več toliko prostora za shranjevanje. Ni nam več treba prekiniti dela in izgubljati časa z iskanjem želenih informacij in podatkov, shranjenih po omarah.

Visoke in masivne omare zapolnijo in utesnijo prostor. Ker pa je treba določene stvari vseeno shraniti, so za to najprimernejše lahko dostopne in pregledne nizke ter srednje visoke omare, ki so lahko tudi mobilne.

Fiksne in stabilne omare so sicer namenjene shranjevanju fasciklov, visečih map knjig, pripomočkov in vsega ostalega, kar potrebujemo v pisarni. Lahko so manjše ali velike, odvisno od števila stvari, ki jih želimo shraniti. Lahko so odprte, polodprte, ali zaprte z lesenimi ali steklenimi vrati. Nekatera vrata omar so opremljena s ključavnico, katere uporaba preprečuje nepooblaščenim dostop do njihove vsebine.

Za shranjevanje so zelo priljubljeni in praktični samostojni predalniki. Omogočajo večjo preglednost in dostopnost, saj imajo navadno predali poln izteg. Odpirajo naj se čim bolj gladko in neslišno, da hrup ne bo motil delovnega vzdušja.

Negativno na ustvarjalno vzdušje pa vpliva tudi nered v delovnem okolju, zato je pomembno sprotno shranjevanje stvari po uporabi in dovolj prostora za shranjevanje.

Eden od elementov pisarniškega pohištva so tudi police. Primerne so za odlaganje manjših stvari, če pa so namenjene knjigam in drugim težjim predmetom, morajo biti nosilci dovolj močni, da prenesejo težo. Police naj bodo nameščene v taki višini, da bodo lahko dosegljive in dostopne.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog