Pisarniška miza

Pisarniška miza je osrednja in osnovna komponenta delovnega prostora. Delovna površina mora biti dovolj velika, da nemoteno delamo, odlagamo stvari in da imamo na njej pripomočke. Lahko je pravokotne oblike, polkrožna ali kotna, ki je še posebej praktična za tiste, ki računalnik pri svojem delu uporabljajo zgolj občasno. Pisalna miza naj bo vedno pregledna.

Za odlaganje stvari lahko uporabljamo tudi predalnike na koleščkih, police ali dodatne mize. Predalnike na koleščkih lahko, glede na potrebe, poljubno kombiniramo in prestavljamo. Če so predalniki fiksni, morajo biti lahko dosegljivi in nameščeni tako, da omogočajo enostaven dostop do stvari, ki so shranjene v zadnjem delu. Zgornji predali naj bodo bolj plitki, nižji pa globlji, namenjeni shranjevanju večjih in težjih stvari. Pomembno je, da so vodila oz. nosilci predalov narejeni iz kakovostnega materiala in prenesejo večje obremenitve.

Po standardih naj bi bila pisarniška miza dolga približno 160 cm, široka pa med 80 in 90 cm. Pomembno je, da je stabilna ter ima ovalne in zaobljene vogale. Zelo praktične so sestavljive mize na koleščkih, ki jih po potrebi lahko kombiniramo v večje ali različno oblikovane sklope. Dejstvo je, da sodobni način dela zahteva mobilno pohištvo, ki ga lahko prilagajamo.

Zaradi že nepogrešljive uporabe računalnikov je nastavitev višine plošče mize praktična rešitev za različne uporabnike.

Ogrodje mize naj bo izdelano tako, da ne bo povzročalo poškodb. Delovna miza je na sprednji strani lahko odprta ali pa zakrita pogledom z leseno, stekleno ali kovinsko masko. Pod delovno mizo naj bo dovolj prostora, da bomo lahko udobno sedeli.

 

Izbira materialov za delovne mize je različna, od masivnega lesa za klasične starinske mize, ki deluje zelo dekorativno in prostor napolnijo s pozitivno energijo, do ivernih plošč in plastike, pa vse do modernih steklenih delovnih površin s kovinskimi nogami, ki delujejo v prostoru v kombinaciji z ostalim modernim pohištvom zelo estetsko.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog