Gostinski lokali

Dober gostinski lokal mora poleg kakovostne in profesionalno postrežene hrane ter prijaznega osebja, nuditi tudi ambient v katerem se bodo gostje dobro počutili. Le-ta je pogojen z izbiro primerne notranje opreme, materialov, barv in osvetlitvijo. Celoten gostinski prostor mora biti skladno in domiselno oblikovan. Vse to vpliva na dobro počutje strank.

V preteklosti je bilo v Sloveniji zelo malo gostinskih lokalov v zasebni lasti. Gostinski lokali v državni lasti niso bili tržno usmerjeni. Večinoma so bili dolgočasni, neintimni, nedomiselno opremljeni lokali, s pohištvenimi elementi, ki med seboj niso bili usklajeni. Takšni lokali za uporabnike seveda niso bili privlačni. Za načrtno razvijanje tržno usmerjenih gostinskih interjerjev ni bilo interesa in tudi ne strokovno izobraženega kadra. Bolj pomembne so bile tehnične značilnosti in upoštevanje standardov, kot pa počutje gostov.

Tako je Slovenija v razvoju materialov, notranje opreme v primerjavi z zahodno evropskimi državami zelo zaostajala. Po spremembi družbene klime in privatizaciji gostinstva, so se začele stvari postopno razvojno spreminjati. Konkurenca na področju gostinske ponudbe je postala velika in neizprosna. Pestra in domiselna ponudba in počutje gostov sta postala najpomembnejša kazalnika uspešnosti tržno usmerjene gostinske ponudbe. Izbira opreme, materialov, barve, izbira svetlobe so postali zelo pomembni dejavnik za ustvarjanje ozračja v gostinskem lokalu. Danes gostje natančno vedo, kaj želijo in kakšna mora biti ponudba, zato moramo opremo in vzdušje v lokalu čim bolj prilagoditi njihovim željam in potrebam.

Upoštevati moramo tudi zahtevnost tujih gostov, ki merila in zahtevnost gostinske ponudbe primerjajo z enakovrstno ponudbo v tujini.

Skratka, večje dobičke in zadovoljstvo gostov bomo dosegli v lokalu, kjer bo ambient uporabnikom omogočal sproščeno, prijetno ter domače počutje in kjer bo ponudba izvirna in pestra, postrežba pa prvovrstna. S pravilno in domiselno kombinacijo vseh teh dejavnikov bomo gostinskemu lokalu vdihnili dušo in rezultati, kljub veliki konkurenci, ne bodo izostali.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Anketa

Moja hiša potrebuje