Oprema prenočišč

Oprema prenočišč

Mobilnost je značilnost sodobne globalne družbe, pa naj gre za turistična ali poslovna potovanja. Zato je po celem svetu ponudba različnih možnosti za prenočevanje zelo pestra in raznolika. Od namena potovanja je odvisno, za katero od ponujenih možnosti se bomo odločili.

Hoteli s svojo spremljevalno ponudbo so tisti, ki nudijo popolno oskrbo in udobje tistim, ki se odločijo za počitnice in tistim, ki se udeležijo različnih konferenc, seminarjev in poslovnih srečanj. Moteli in gostišča so namenjeni prehodnim gostom, ki po krajšem bivanju, spočiti in oskrbljeni z vsem potrebnim nadaljujejo svojo pot. Če si želimo obnoviti energijo in preživeti počitnice v okolju neokrnjene narave in gostoljubju domače oskrbe, se bomo odločili za obisk turistične kmetije. Mladi, ki predvsem v času počitnic potujejo po celem svetu, pa se bodo najbolje počutili, v mladinskih hotelih, ki so sicer skromno opremljeni, vendar so zato cenovno zelo ugodni.

Oprema hotelov

Ponudba različnih hotelov in hotelskih storitev je po celem svetu zelo velika. Hoteli se med seboj razlikujejo po svojih zunanjih arhitekturnih oblikah in notranjem dizajnu, po raznolikosti in raznovrstnosti notranje opreme, ki determinira udobnost gostov. Skratka, s svojo individualnostjo in zasnovo ter raznovrstnostjo ponudbe morajo pritegniti goste. Za katero od številnih vrst hotelov se bomo odločili, je odvisno od našega namena in cilja potovanja, od naših želja in prioritet, in seveda od finančnih zmožnostih posameznika.

Hoteli že dolgo niso več samo specializirane enote samo za spanje. Kongresni hoteli poleg ostalih storitev, ki omogočajo dobro počutje gostov in udobje, omogočajo organizacijo najrazličnejših prireditev kongresov v dvoranah, ki so opremljene s sodobno avdio-vizualno tehniko. Poleg tega omogočajo organizacijo različnih predstavitev, tiskovnih konferenc in poslovnih srečanj, kot tudi banketov, revij in svečanih večerij.

Turisti, ki si želijo sprostitve, rekreacije in zabave in novih doživetij, se bodo odločili za hotel, ki ponuja čim več možnosti in dejavnosti, ki ustrezajo njihovim zahtevam in željam. Zahtevnost gostova in konkurenca na tem področju je pogojevala hiter razmah ponudbe ugodja in razvajanja od različnih vodnih parkov in lagun, wellness in športno rekreacijskih programov, do igralniško-zabaviščne ponudbe. Ob vsej rekreaciji in zabavi pa seveda pa ne smemo pozabiti na razvajanje gostov v številnih restavracijah in barih z raznoliko ponudbo hrane in pijače.

Oprema hotela in zasnova sob, z oblikami pohištva, izbiro tal in sten je večinoma usklajena s kulturo kraja, kjer je hotel. Stil opreme sob in hotela kot celote mora biti usklajen in je lahko tematski. Tako s posameznimi detajli in dodatki, ki poudarjajo značilnost kraja, pričaramo pristno vzdušje.

Sicer pa je udobnost in opremljenost sob, ki so namenjene spanju, počitku in tudi delu in hotela kot celote odvisna od kategorije hotela. Razpon nivoja opreme sob v cenejših hotelih, v primerjavi z nadstandardno opremo v Grand hotelih je zelo velik. V vsakem primeru pa naj bodo tudi standardne sobe in kopalnice okusno opremljene in čiste.

Oprema motelov

Osnovna funkcija motelov je, da nudijo prenočišča prehodnim tranzitnim gostom. Zato so praviloma locirani ob avtocestah, prometnih vpadnicah v predmestjih, ali pa tudi na različnih iztočnicah izletniških točk.

Moteli so lahko sestavni del gostišča, kjer nudijo gostom odlično hrano ali pa so samostojni. V tem primeru morajo poskrbeti za dobro ponudbo hrane in pijačo v motelski restavraciji. Poleg spanja in hrane, pa lahko motelska ponudba obsega tudi nekatere storitvene dejavnosti kot je pralnica, frizerske in kozmetične storitve. Zelo priporočljivo je, če je v bližini motela bencinska črpalka in servis za avtomobile, kjer bodo gostje lahko poskrbeli za svoje avtomobile.

Oprema motelov naj bo preprosta, standardna. Sobe, z WC-ji naj bodo udobne, urejene, čiste in prezračene.

V nekaterih motelih ponujajo svojim gostom tudi možnost sprostitve s ponudbo različnih vrst masaž in z uporabo zunanjega bazena ali masažnega bazena.

Kljub prehodnosti gostov pa bodo manjšega otroškega igrišča zelo veseli najmlajši obiskovalci, starejši pa varovanega parkirnega prostora.

Turistične kmetije

»Nazaj k naravi« je slogan, ki je v sodobnem svetu vedno bolj cenjen in dobrodošel. Turistične kmetije nudijo vse to, neokrnjeno naravo, mirno okolje, čist in svež zrak, upočasnjen ritem življenja in prijetno preživljanje časa v krogu svoje družine.

Turistične kmetije, katerih oprema in ponudba večinoma ohranja tradicijo, so najpogosteje locirane v okolju čudovite narave s prelepim razgledom. Privoščimo si lahko samo nekajdnevni oddih, ali pa ostanemo dlje časa in se predajamo raznim dejavnostim, odvisno od počutja in želja posameznikov.

Vsekakor mora biti gostom poleg ustnih informacij na voljo brošura, s pomočjo katere se seznanijo o bližnjih izletniških in pohodniških točkah, o možnostih ogleda kulturnih in naravnih znamenitostih, o možnosti udeležbe različnih programov bližnjega dogajanja in možnih športno rekreativnih dejavnostih.

Ker je bistvo turistične kmetije preprosto, prijetno in sproščeno vzdušje, je tudi notranja oprema, sicer funkcionalna, vendar enostavna in preprosta. Čiste in prezračene sobe ali apartmaji naj s svojo opremo izražajo toplino in domačnost. Pogled z okna, naj nudi razgled na širne planjave neokrnjene narave. Z dekorativnimi dodatki, kot so različni prti, slike, razstavljeni stari predmeti pa popestrimo opremo in poudarimo značilnosti in tipične običaje krajev.

K domačnosti pa spada tudi ponudba tradicionalnih jedi in kulinaričnih mojstrovin. V zadnjem času je pri gostih vedno bolj cenjena in zaželena ponudba biološko neoporečne, zdrave prehrane. Kulinarično ponudbo dopolnjujejo tudi ponudba pristnih domačih pijač.

Sprostitev telesa in duha, odlična postrežba in ponudba, ter pristna gostoljubnost, bodo prepričala goste, da se bodo na turistično kmetijo z veseljem vračali.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog