Novice - Zavarovanje

Oglasno besedilo

Hiša z bazenom?

Objavljeno dne 10.07.2019

Kako se zavarovati, da bo res tako lepo, kot se sliši.


Kaj je lahko lepšega od lastnega bazena pred hišo? Za osvežitev ob vročih dnevih vam ni treba nikamor, ni vam treba stati v koloni, iskati parkirišča ali prostega kotička za brisačo. Na domačem bazenu ste vedno takoj na vrsti. A to pomeni, da je tudi varnost in zaščita odvisna zgolj od vas. Naj vam pri tem pomaga zavarovanje bazena.



Zavarovanje bazena?

Če boste postavili ali pa na domačem vrtu bazen ali masažni bazen (jacuzzi) že imate, vam svetujemo, da ga redno vzdržujete in poskrbite za varnost kot tudi za ustrezno zavarovanje.

Zavarovanje? Dobra novica je, da vaša polica zavarovanja doma morda že krije določene nevarnosti.
 

Paketno zavarovanje DOM vključuje tudi bazen

Če imate sklenjeno paketno zavarovanje DOM, imate vključeno tako kritje vašega bivalnega prostora kot tudi pomožnih gradbenih objektov (kot so klet, vrtne lope, drvarnice, itd).
 


Vgrajen bazen ali jacuzzi sodi med pomožne gradbene objekte.


Vendar pa za vse navedene objekte velja, da morajo ležati na parceli, na kateri je vaša stanovanjska hiša, ali na sosednji parceli, in so vaša last. 
 

Kaj je krito z vašo polico zavarovanja doma?

Za kakšne nevarnosti je zavarovan in kolikšne so višine kritij za vaš bazen? To bo odvisno od paketa, ki ste ga ali boste izbrali: paketa A in B krijeta nevarnosti, kot so požar, vihar, toča, paket C pa nudi najširši obseg nevarnosti, tukaj je vključena denimo tudi škoda zaradi utrganja zemljišča.

Primer: če vihar podre drevo, ki poškoduje vaš montažni bazen, in imate sklenjeno zavarovanje DOM, paket A, bi zavarovalnica krila tovrstno škodo.

Če vihar denimo uniči ponjavo ali pokrov bazena, škoda po paketu A ne bi bila krita, saj gre v teh primerih za premičnine, ki pa so krite le v vaših - zavarovančevih prostorih in ne na prostem. Enako velja tudi za razne napihljive bazene, ki niso pritrjeni v podlago.

Tu dodajmo še, da je škoda krita na novo vrednost, kar pomeni, da vam v primeru uničenja stvari - bazena, zavarovalnica povrne znesek, ki je enak novi vrednosti te stvari.

Vendar navedeno ne velja pri zavarovalnem kritju za tatvino na bazen pritrjenih elementov, pri zavarovalnem kritju objestnih dejanj in pri dodatnem strojelomnem zavarovanju inštalacij, ki pripadajo bazenu. Tu gre za zavarovanje na dejansko vrednost, kjer zavarovalnica pri obračunu škode upošteva tudi zastarelost oziroma amortizacijo.
 


Preglejte polico in premislite, ali je zaščita zadostna in ali je vključeno vse, kar vas lahko ogroža.



Kaj če nimate paketnega zavarovanja doma?

Če nimate sklenjenega paketnega zavarovanja DOM ali pa morda ugotovite, da imate bazen višje vrednosti in  potrebujete višja oziroma drugačna kritja, kot jih omogočajo paketna zavarovanja DOM,  se lahko z zastopnikom dogovorite za sklenitev posamičnega zavarovanja. To vam omogoča večjo fleksibilnost pri nevarnostih, ki jih zavarovanja krijejo, in izbiri limitov za te nevarnosti.

Nadaljevanje članka >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog